Nova vest
Fudbal

Subota, 13.08.2011.

22:56

Voša spasila bod protiv Radničkog

Fudbaleri Radničkog vratili su se posle devet godina u najviši rang srpskog fudbala i na premijeri sezone u Jelen Superligi osvojili bod u Novom Sadu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kragujevčani su mogli do sva tri protiv Vojvodine, ali je Milan Bojović sačuvao bod “lalama” golom u 83. minutu. Radnički je poveo preko Darka Spalevića 20 minuta ranije.

U prvom delu igralo se uglavnom na sredini terena, bez ozbiljnih šansi za gol, mada je Vojvodina postigla jedan ali pošto je lopta napustila granice igrališta.

Potom je Pavlović zapretio iz slobodnog udarca, ali je njegov šut završio pored gola. Kasnije je pokušao i Kostić, ali je i on bio neprecizan. Tri minute pre kraja Obrovac je šutirao preko gola, a ored sam kraj poluvremena Smiljanić je pokušao udarecm iz daljina, ali je i njegov šut završio daleko iznad gola.

U drugom delu prvu priliku imao je Oumaru koji je šutirao daleko preko gola. Potom se neuspešni bili Petrović i igrač gostiju Kostić.čiji je udarac završio pored gola.

Nastavljena je žestoka borba na sredini terena, a onda je u 64. minutu zavladao muk među 7.000 navijača Vojvodine. Radnički je poveo pogotkom Darka Spalevića koji je na pas Nenadića Kragujevčani nastavio golgetersku seriju iz Prve lige Srbije gde je bio prvi stralac ekipe.

Odmah nakon gola uzvratila je Voša preko Ilića, ali je Čančarević bio nesavladiv u Novom Sadu. Ipak, i njegova mreža se zatresla i to samo pet minuta pre kraja meča.

Merebašvili je prigrao Bojovića koji je poslao loptu pored Čančarevića i poravnao rezultat. Nakon izjednačenja Vojvodina je mogla da preokrene rezultat, imali su dve stopostotne prilike, ali su bili neprecizni.

Posle još jednog razočaravajućeg rezultata publika na “Karađorđu” je ponovo skandirala upravi da napusti klub. U sledećem kolu Voša gostuje Metalcu dok Radnički 1923 dočekuje Spartak Zlatibod vodu.

FK Vojvodina: Supić, Smiljanić, Pavlović, Medojević, Mojsov, Trajković, Stevanović, Čović, Mitošević, Ilić, Abubakar

FK Radnički 1923: Čančarević, Pavlović, Nenadić, Tintor, Milošević, Nedović, Obrovac, I. Petrović, Binić, Kostić, Spalević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve