Nova vest
Fudbal

Subota, 13.08.2011.

09:33

Kolumbijci odbili ostavku selektora

Fudbalska federacija Kolumbije odbila je ostavku selektora Ernana Darija Gomesa, koji se povukao pošto je priznao da je udario ženu u jednom baru.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Taj potez Federacije dobio je podršku reprezentativaca, ali je i kritikovan od pristalica ženskih prava.

Gomes bi kormilo nacionalnog tima trebalo ponovo da preuzme po završetku Svetskog prvenstva za omladinske selekcije, koje se do 20. avgusta održava u toj latinoameričkoj državi.

Povodom incidenta koji se dogodio u subotu u baru u Bogoti Gomes je u ponedeljak izdao saopštenje u kojem izražava žaljenje, rekavši da je izgubio kontrolu i da žali što se to desilo.

Kolumbijska senatorka Dilijan Fransiska Toro izjavila je da je Gomes napravio loš sportski potez, a pošto je odbijena njegova ostavka ocenila je da sportisti i sportske federacije ignorišu važan problem nasilja nad ženama.

Igrači i zvaničnici Federeacije smatraju da je važno da Gomes ostane na kormilu reprezentacije pred južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu koje počinju u oktobru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve