Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.08.2011.

09:54

Đurić: "Petroviću, obojen si"

Predsednik FK Partizan kritikovao je izbor selektora Petrovića za prijateljski meč između Rusije i Srbije, jer u njemu nema igrača Partizana.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Jedini "crno - beli" je Radosav Petrović, ali on bi uskoro trebalo da obuče dres Blekburna, pa se Đurić u intervjuu za zurnal.rs "obrušio" na selektora.

Prvi čovek Partizana smatra da je potreba za javnim obraćanjem proistekla usled činjenice da tim koji je predstavljao Srbiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona ne daje nijednog, čak ni potencijalnog, reprezentativca.

Zašto na spisku nema Vladimira Stojkovića? Koji golman je bolji? Da li je on kriv za incident koji se u oktobru desio u Đenovi? Do tad je bio neprikosnoven među stativama, a onda je, nestao! Ako se plašiš reprize Đenove ili navijača Crvene zvezde onda ne bi ni trebalo da vodiš državni tim", izjavio je predsednik Partizana.

Vladimire, obojen si. Nemoj tako da radiš, postoji i Partizan! Da li se plašiš Đenove ili uticaja menadžera? Ako je u pitanju strah, prepusti posao drugome. Zoveš igrače da u 30. godini debituju za reprezentaciju, da u 32. ulaze u konkurenciju ili momka koje je skoro dve godine bio povređen. Ti si selektor svih klubova, Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine i ostalih… A ko sad igra u reprezentaciji".

Đurić je u izjavi za zurnal.rs potegao i pitanje koje godinama "lebdi" u vazduhu, ali ga niko jvno nije postavio.

Od koga Pižon dobija naloge? Da li mu menadžeri sastavljaju reprezentaciju? Ili neko drugi? I koji su to fudbaleri iz naše lige bolji od Partizanovih i Zvezdinih, koji su pred 70.000 navijača ostavili sjajan utisak? Mi iz Humske 1 tražimo odgovore na ta pitanja i takav tretman više nećemo da trpimo", zaključio je Dragan Đurić.

Đurić ističe da selektor ne sme da "bude obojen"

"Pižon je bio sjajan fudbaler, jedan od najvećih na ovim prostorima, legenda Crvene zvezde, dokazao se i u trenerskom poslu, pod njegovom vođstvom 'crveno-beli' su igrali najlepši fudbal. Izuzetno ga cenim, taj utisak se ne menja bez obzira na ovu situaciju, samo ne sme selektor da bude obojen".

Predsednik Partizana smatra da je mesta u reprezentaciji moralo da bude i za napadača večitog rivala.

"Andrija Kaluđerović je imao sjajnu sezonu, nastavio je da trese mreže i u Evropi, a nema ga! Prednost dobijaju špicevi u godinama ili oni koji moraju da se prodaju, a za takvog golgetera nema mesta", rekao je predsednik FK Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

203 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve