Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.07.2011.

20:57

Prosinečki: "Remi bi bio realniji"

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki ocenio je da je njegova ekipa imala sreće u pobedi nad letonskim Ventspilsom.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Takođe, on je najavio bolje izdanje beogradskog tima u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Nismo ušli u meč kao što sam očekivao, bili smo dosta nervozni. Igrači su malo pali pod pritiskom i siguran sam da će iz meča u meč biti bolji. Na kraju smo imali malo više sreće jer smo uspeli da damo pobedonosni gol. Čestitao sam igračima na pobedi, ali mislim da bi remi bio realan rezultat".

"Ovo nije pravo lice Zvezde. Možemo mnogo bolje, ali najvažniji je rezultat. Očekuje nas neizvestan revanš u Beogradu", dodao je Prosinečki.

Na pitanje da li je zadovoljan rezultatom, Prosinečki je rekao da je odlično kada pobediš u gostima, ali da sigurno neće potceniti Ventspils u revanšu, pošto je "u fudbalu sve moguće".

Prosinečki je dodao da mu se čini da je bilo igranja rukom kod izjednačujućeg pogotka domaćeg tima, ali da mora da pogleda snimak te situacije.

Predsednik Zvezde Vladan Lukić rekao je večeras da je zadovoljan pobedom, ali ne i igrom ekipe.

"Zadovoljan sam samo rezultatom. Igra je bila loša, a Prosinečki će imati mnogo posla da reši probleme u kratkom roku, pogotovo što smo bili slabiji nego u pripremnom periodu. Mislim da smo bili loši jer Evandro nije imao svoj dan. A kada on ne igra i mi smo slabi".

Crveno-beli su savladali domaći tim sa 2:1, a pobedonosni gol dao je rezervista Bruno Mezenga u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

"Mislim da je bilo mnogo grešaka u odbrani. Očekujem siguran prolaz u revanšu. Mezenga od ovog ne može bolje. Dao je gol i odložio nekoliko lopti. Moram da budem zadovoljan pobedom jer protivnik nije bio naivan", kaže Lukić.

Revanš utakmica igra se za sedam dana u Beogradu.

Trener fudbalera Ventspilsa Sergej Potpali rekao je da je zadovoljan igrom, iako je ekipa zaslužila bolji rezultat.

"Igrali smo dobro, ali smo nesrećno izgubili. Shvatamo ko je Zvezda i ja sam zadovoljan igrom svog tima".

On je dodao da Ventspils nije imao nameru da se brani u ovom meču, već je od početka ušao sa željom da postigne pogodak.

"Kada sam ušao u svlačionicu, video sam da igrači nisu srećni zbog rezultata, ali su zadovoljni igrom. To je fudbal i daćemo sve od sebe u revanšu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve