Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.07.2011.

15:30

Problemi u Vojvodini uoči sezone

Dvadesetak dana pred start nove sezone, novosadska Vojvodina je u ozbiljnim problemima.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Kada se proanalizira traumatična eliminacija od Vaduca, kao i ono što se dogodilo u utorak, u prijateljskoj utakmici s Podgoričanima (2:2), čini se da su ti problemi pre svega psihološke prirode.

Ekipa nije bila adekvatno pripremljena za dvomeč sa predstavnikom Lihtenštajna i to je glavni uzrok tog bolnog rezultatskog posrnuća na međunarodnoj sceni.

Međutim, budući da je to ostavilo dublje posledice, nešto se pod hitno mora preduzeti.

U toku ovog leta, pored golmana Željka Brkića, Novosađane su napustili: Nikola Lazetić, Katai i Tumbasević, a ne njihova mesta su stigli golmani Supić i Janošević, kao i Branković i Čović.

Procenjeno je da se odlazak četvorice prvotimaca neće značajnije odraziti, odnosno da će sačuvani jak odbrambeni red, dokazan u prethodnoj sezoni (Vulićević, Trajković, Mojsov, Pavlović), i dalje biti glavni adut i temelj na kojem će se graditi sve ostalo.

Međutim, u dva meča sa Vaducom, ispostavilo se, Vojvodina je najviše problema imala tamo gde se najmanje nadala – u odbrani svog gola.

Kako se izlazi iz takvih problema? Svesni da moraju igračima da priskoče u pomoć, u Vojvodini razmišljaju da se na nekoliko dana povuku u izolaciju:

“Na našim prvotimcima se vidi da se još nisu oporavili od poraza od Vaduca”, kaže sportski direktor Miodrag Pantelić.

Očigledno, pred šefom stručnog štaba Ljubomirom Ristovskim je u finišu pripema za novu sezonu težak zadatak, delikatan i složen.

Sezona u Jelen Superligi Srbij počinje 13. avgusta, a Vojvodina kreće sa svog “Karađorđa” duelom protiv kragujevačkog Radničkog 1923.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve