Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.07.2011.

09:57

’Orlići’ ciljaju finale EP

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 17.45 igra protiv Češke u polufinalu Evropskog prvenstva u Rumuniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Koncentrisana odbrana ’orlića’, vezisti koji su staloženo kreirali igru na sredini terena i napadači, beskompromisni jurišnici, slušajući povike selektora Dejana Govedarice, kreirali su uspeh za pamćenje.

Zahvaljujući spektakularnom golu perspektivnog Andreja Mrkele ’orlići’ osvojili bod protiv Belgije, dovoljan za plasman među četiri najbolje ekipe na turniru. Dan posle utakmice utisci su se slegli, glave ohladile, ali optimizam nije splasnuo.

Presrećan sam“, rekao je Mrkela, vezista omladinske reprezentacije, „Naša generacija, plasmanom u polufinale Evropsko prvenstvo napravila je veliki uspeh. Postigao sam odlučujući gol i zbog toga sam ponosan. Prošao sam po desnoj strani i uputio žestok udarac sa 20 metara, levom, slabijom nogom i iznenadio sam i sebe“.

Vezista kojeg, između ostalog, odlikuje i neverovatna upornost pri borbi jedan na jedan, nada se da će ’orlići’ igrati u finalu.

Češka je jedina u grupnoj fazi takmičenja zabeležila maksimalne tri pobede i to poštujemo. Znamo da su Česi kvalitetni, kolektivno jaki, ali sam siguran da možemo da im pariramo i pobedimo. Ako budemo igrali kao u prvom poluvremenu protiv Belgije ubeđen sam da idemo u finale“, zaključio je Mrkela, u dosadašnjem delu takmičenja najzapaženiji u taboru ’orlića’.

U drugom polufinalu Evropskog prvenstva sastaju se Irska i Španija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve