Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.07.2011.

08:37

Blater: „Nisam diktator“

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater demantovao je da je zaveo diktatuturu u toj organizaciji.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Blater je, ipak, odbio da prokomentariše bilo šta u vezi svog bivšeg saveznika Mohameda nin Hamama, kojem je u subotu izrečena doživotna suspenzija zbog optužbi za korupciju.

75-godišnji Švajcarac je takođe odbio da odgovori na kritike Nemca Karla-Hajnca Rumenigea, koji je u intervjuu u sredu izjavio da niko ne veruje Blateru kada je rekao da pokušava da očisti fudbal.

Bivši nemački reprezentativac, sada predsednik uticajne Asocijacije evropskih klubova (ECA), rekao je listu „Gardijan“ kako je vreme za promenu korumpiranog rukovodstva FIFA.

Bin Hamam, koji planira da se žali na presudu Etičke komisije FIFA, optužio je Blatera da je diktator i da je ućutkao sve koji se protive njegovom načinu vođenja svetske ’kuće fudbala’.

Ja nisam sam, niti sam diktator. Radim zajedno sa članovima Izvršnog odbora FIFA, ljudima iz administracije i sa mnogo savetnika. Oni znaju šta znači imati transparentnost na jednoj strani i borbu protiv korupcije, s druge. Ne zaboravite da u FIFA imamo 300 miliona ljudi koji rade direktno u fudbalu i među 300 miliona ne mogu biti samo dobri ljudi“, rekao je Blater, koji je 1. juna dobio četvrti mandat na predsedničkoj funkciji FIFA, koju obavlja od 1998. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve