Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.07.2011.

15:33

Remi Vojvodine i Budućnosti

Fudbaleri Vojvodine i podgoričke Budućnosti igrali su nerešeno 2:2 u prijateljskoj utakmici u Veterniku.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novosađani su vodili sa 2:0, golovima Slobodana Novakovića u 22. i Antvija Java u 37. minutu, ali su gosti iz Crne Gore izbegli poraz zahvaljujući kapitenu Sanibalu Orahovcu i Admiru Adroviću.

Vojvodina i Budućnost remizirali su u utakmici koju su karakterisala dva potpuno različita poluvremena.

Prvo je po svemu pripalo novosadskom sastavu, dok je u drugom delu vicešampion Crne Gore bio bolji protivnik i zasluženo stigao do izjednačenja, a mogao je čak i do pobede.

Nakon nekoliko propuštenih prilika za gol, ‘crveno-beli’ su došli u vođstvo u 22 minutu. Dubinsku loptu upućenu sa desne strane, zapaženi Jav Antvi je spustio glavom na dvadesetak metara po sredini gola Budućnosti. Akciju je ispratio Slobodan Novaković, primirio loptu, a onda oštrim udarcem pogodio donji desni ugao gola Dragojevića.

Petnaest minuta kasnije, najagilniji i najbolji igrač Voše na utakmici, Abubakar Oumaru, podsetio je na svoje igre iz prošlog šampionata. Nadskočio je svog čuvara na sredini terena, savršeno odigrao u prazan prostor gde se našao Čović koji je doneo loptu do protivničkog šesnaesterca, a onda jednostavno “spojio“ sa golom Antvija za 2:0.

Budućnost je smanjila na 2:1 u jedinoj ozbiljnoj akciji ka golu Vojvodine. Ubačenu loptu sa desne strane prvo je promašio Supić pa potom Vulićević da bi nakon povratnog pasa pred gol Voše, kapiten Podgoričana Orahovac poslao loptu u mrežu.

Trener Ristovski na teren je u drugom delu igre poslao potpuno novu postavu dok je strateg crnogorskog tima Miodrag Radulović načinio samo dve izmene.

To je, što se tiče igrača u plavo-belim dresovima, urodilo plodom, pa su preuzeli kontrolu nad igrom i brzim kontranapadima opasno ugrožavali Janoševića. Bolju i tečniju igru gosti su krunisali golom rezerviste Adrovića.

Lopta je iz slobodnog udarca sa skoro polovine terena putovala četrdesetak metara pred gol Vojvodine. Preletela je iznad glave Mojsova, Smiljanića nigde nije bilo, a igrač Podgoričana je u padu glavom izjednačio na 2:2.

Do kraja utakmice Vojvodina je pokušala da ponovo preokrene rezultat u svoju korist ali to joj nije uspelo i pored činjenice da su gosti završili utakmicu sa deset igrača. Sudija Brdar opravdano je iz igre isključio igrača Budućnosti sa brojem 7 zbog psovki i pljuvanja u pravcu arbitra.

Oba tima su nedavno eliminisana u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Vojvodina se obrukala protiv tima iz Lihtenštajna, dok je Budućnost bila lošija od albanskog Fljamurtarija.

Vojvodina: Supić, Vulićević, Branković, Trajković, Kovačević, Medojević, Novaković, Stevanović, Čović, Jav, Oumaru. Drugo poluvreme: Janošević, Smiljanić, Pavlović, Mojsov, Slijepčević, Ađuru, Mitošević, Merebašvili, Šušnjar (Bilbija), Mudrinski, Ilić

Budućnost: Dragojević, Cicmil, Radunović, Peković, Đukanović, Vukčević, Onguene, Bošković, Flavio, Orahovac, Mikač. Igrali su još: Agović, A. Orahovac, Rotković, Adrović, Terzić, Padović, Matić, Gardašević, Medenica, Tatar, Gazivoda

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve