Nova vest
Fudbal

Subota, 23.07.2011.

21:01

Bin Hamam doživotno suspendovan

Svetska fudbalska federacija (FIFA) zabranila je Mohamedu bin Hamamu da radi kao fudbaslki funkcioner do kraja života.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

FIFA je Bin Hamama proglasila krivim za podmićivanje pri predsedničkim izborima.

Etička komisija FIFA presudila je da je kandidat za predsednika iz Katara planirao da plati 40.000 dolara mita funkcionerima iz Kariba da ga podrže u izborima protiv predsednika Sepa Blatera.

FIFA je na po godinu dana suspendovala dvoje funkcionera Karipske fudbalske unije, Debi Mingel i Džejsona Silvestera, koji su učestvovali u davanju mita na sastanku u Trinidadu 10. maja.

Bin Hamam je bio predsednik Azijske fudbalske konfederacije i on je najviši funkcioner FIFA koji je ikad bio suspendovan tokom 107 godina postojanja saveza.

Njegov advokat rekao je da je Bin Hamam odbacio nalaze zasnovane na takozvanim posrednim dokazima i ostao pri tvrdnji da je nevin.

"Nastaviće da se bori sa ovim slučajem kroz pravne puteve koje ima", rekao je glavni advokat Judžin Galand novinarima u Cirihu.

Bin Hamam nije sarađivao u istrazi FIFA i nije bio na saslušanju u petak. Negirao je da je uradio bilo šta loše, a na svom sajtu je objavio da očekuje da će biti kriv i da će se žaliti.

FIFA će nastaviti istragu o korupciji, a trenutno se pripremaju saslušanja protiv karipskih lidera koji su prihvatili mito.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve