Nova vest
Fudbal

Subota, 23.07.2011.

11:32

Zvezdaši se ne boje Letonaca

Fudbaleri Zvezde igraće u trećem kolu kvalifikacija za LE sa letonskim Ventspilsom, a u taboru "crveno - belih" vlada otpimizam pred meć.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Pomoćni trener Žarko Đurović posmtrao je igru Letonaca i rekao da se ne treba plašiti ekipe Ventspilsa, ali da ih se ne sme ni potceniti.

Igrači koji su se pred kraj prošle godine posebno istakli, napadač Darko Lazović i golman Boban Bajković, ističu da je Zvezda favorit u tom dvomeču.

"Iskreno, navijao sam za Letonce, ne zbog toga što mislim da su lakši rival, već što bi u slučaju da je prošao tim iz Belorusije put bio duži i naporniji, oduzeo bi nam dosta snage i vremena, i to bi nam bila otežavajuća okolnost s obzirom da uskoro počinje i domaće prvenstvo", rekao je Lazović.

O kvalitetu rivala ne zna puno, ali je siguran da će stručni štab odraditi svoj deo posla i dobro pripremiti utakmicu.

"Trener Đurović je bio na licu mesta, i sigurno je da će i on i ceo stručni štab dobro skenirati protivnika, otkriti nam njihove vrline i mane i napraviti najbolji tim i taktiku za utakmicu".

Njega ne zabrinjava podatak da je rival u kvalifikacijama za Ligu Evrope u punoj takmičarskoj formi.

"Svakako da im je to olakšavajuća okolnost, ali i mi smo besprekorno pripremljeni i jedva čekamo da utakmica počne. Dobro smo radili, pojačali smo se sjajnim igračima, trener nam je usadio veliko samopouzdanje, i ako odigramo po Robijevim zamislima i uputsvima, mislim da treba da se plasiramo u naredno kolo", izjavio je Lazović za zvanični sajt Crvene zvezde.



Boban Bajković je siguran da je Crvena zvezda kvalitetniji tim od Letonaca i da plasman u sledeće kolo kvalifikacija ne sme da dođe u pitanje.

"Ako uđemo muški u utakmicu, sa maksimalnom ozbiljnošću, a ne vidim razlog da ne bude tako, mislim da smo apsolutni favoriti u tom dvomeču. Ponavljam, bitno mi je da mi kao ekipa budemo na nivou, i problema neće biti" - jasan je Bajković.

Na meču protiv Šahtjora napadač Letonaca Mvondo postigao je dva gola.

"Svaka mu čast, pogledaćemo sigurno neke snimke, videću o kakvom je igraču reč, pokušaću da ga snimim i pročitam kako bih sebi olakšao posao. Takođe, mislim da će moji drugovi iz odbrane odraditi sve zadatke koje im trener postavi, i da neću imati puno posla. Svesni smo u kakvom timu igramo, koga predstvaljamo, i smatram da oni treba više da misle o nama, nego mi o njima".

Pripreme su završene, a to je ujedno i period sezone koji igrači najmanje vole.

"Bilo je naporno, ali smo izdržali. Mnogo znoja i kiseonika smo potrošili na Zlatiboru i Austriji, sada je došlo vreme da pokažemo našim navijačima koliko cenimo njihovu podršku u svakoj utakmici. Nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat već u prvoj utakmici, i da onda na našoj Marakani, pred punim tribinama zajedno proslaviti prolazak u sledeće kolo kvalifikacija. Nema razloga da tako ne bude", rekao je golman Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve