Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.06.2011.

22:04

Raća: "Izabrao sam pravi klub"

Radosav Raća Petrović postaće novi član holandskog kluba Vitese iz Arnhema. Raća se već spakovao na Pohorju i krenuo za Beograd, a u nedelju putuje u Arnhem.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srpski reprezentativac bi u naredna 2-3 dana trebalo da obavi lekarske preglede i potpiše petogodišnji ugovor sa Viteseom.

“Mislim da sam napravio pravi korak, da sam izabrao pravi klub i najbolju ligu za pravu afirmaciju. U Viteseu je kapiten Slobodan Rajković i mnogo će mi značiti. Marić, Ranković i ostali su mi rekli da sam dobro izabrao”, rekao je Petrović.

Petrović bi početkom sledeće nedelje trebalo da i zvanično postane prvotimac Vitesea.

“Sve glavne stvari su već dogovorene, ostalo je da se preciziraju neki detalji ali to ne bi trebalo da predstavlja veći problem. Najbitnije je da su sve tri strane zadovoljne. Već se dešavalo da tokom pregovora ne bude kompromisa, sada su svi zadovoljni i to je najbitnije”, rekao je Petrović.

Reprezentativac Srbije je tri godine nosio dres Partizana, bio jedan od najstandardnijih igrača, a posebno je bio omiljen među navijačima zbog svoje borbenosti, požrtvovanosti i otvorene ljubavi prema klubu.

“To je jedan od glavnih detalja na koji sam ponosan. Rezultati se uvek menjaju, ali najveći trag koji mlad igrač može da ostavi jeste da ga ljudi u klubu cene i poštuju. Ja se nadam da sam uspeo u tome, a imao sam i sreću da budem deo ove uspešne generacije i ponosan sam na to”.

U ovom, ali i prethodnim prelaznim rokovima spekulisalo se o mnogim klubovima kao potencijalnim destinacijama za Petrovića, ali se na kraju sve završavalo na priči.

“Navikao se na te situacije i to je bio još jedan deo karijere u kojem sam sazreo. Nisam davao preteranu važnost kada se pojavio Vitese. Bio sam koncentrisan na ovo sto se ovde tražilo od mene, jer mnogo smo radili u prethodnih 10 dana. Kada je sve postalo konkretno i ja sam više pažnje tome posvetio”.

Petrović bi trebalo da potpiše petogodišnji ugovor sa Viteseom, klubom u kojem može samo da napreduje i da se preporuči još zvučnijim ekipama.

“Kao i kada sam dolazio u Partizan sve je relativno i ne može se prognozirati šta će biti u budućnosti. Siguran sam da sam napravip pravi korak i ne želim da razmisljam gde će me sudbima odvesti. Najvaznije je da se naviknem na ligu i pružam dobre partije”.

Još dok je igrao u Obrenovcu Petrović je imao ponude iz inostranstva, konkretno belgijskog Lirsa i još nekih klubova upravo iz Holandije. Međutim, za razliku od mnogih mladih fudbalera odlučio je da Partizan bude njegov sledeći korak u karijeri.

“Poruka za mlade igrače je da ukoliko im se ukaže prilika da dođu u Partizan. Posebno zbog načina na koji se radi sa mladim igračima. Znamo koliko je igrača iz omladinske škole došlo do prvog tima. Ako dobiju ponudu treba da zgrabe priliku. Mnogi mi govorili da to uradim, posebno stariji igrači. Jedan od njih je i Nenad Đukanović koji mi je rekao da se prilika da se dođe u Partizan ne propušta. Kada sam dolazio rekao sam menadžeru i svima da me zanima samo Partizan. To nije bila ona standardna priča kada se dolazi u Partizan već je u tom trenutku to bila najveća satisfakcija za mene u životu, da bar jednom nastupim i da za 30 godina mogu da pričam da sam igrao u Partizanu”.

Petrović je sa Partizanom osvojio između ostalog dve duple krune i imao mnogo lepih momenata.

”Ovo su najlepše i najkraće tri godine u mom životu. Od utakmica mogu da izdvojim tri kao najbitnije: 1. protiv Fenerbahčea kada se sve promenilo u mom životu i karijeri, 2. je derbi koji sam odlučio onim golom koji nam je doneo i titulu, a najslađa 3. je duel sa Anderlehtom u Briselu koja je mnogima skratila živote ali koja se završila na najlepši mogući način”.
Svojim igrama u Partizanu Petrović je izborio i status srpskog reprezentativca pa je bio učesnik i Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine.

“Selektor Antić m je maltene već na prvom derbiju pohvalio i godinu dana kasnije debitovao sam za reprezentaciju. Znamo šta me posle toga pratilo kroz medije, mnenje i kakve su priče kružile. On međutim nije odstupao, ukazao mi je poverenje koje se nije dovodilo u pitanje. Ispostavilo se da priče nemaju veze sa stvarnošću. Mislim da sam dobro igrao i hvala mu na svemu. Mislim da sam mu igrama i odnosom vratio za to ukazano poverenje. Kada je otišao nastala je ponovo “klackalica”, ali mi je i sadašnji selektor pružio sansu i istrpeo me”..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve