Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.06.2011.

23:31

U21: Španija i Švajcarska u finalu

Reprezentacije Španije i Švajcarske sastaće se u finalu Evropskog prvenstva za fudbalere do 21 godine starosti koje se igra u Švedskoj.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Španci, koji su bili među glavnim favoritima, eliminisali su Belorusiju sa 3:1, ali tek posle produžetaka jer su njihovi rivali imali gol prednosti sve do 89. minuta.

I drugo polufinale je odlučeno posle dodatnih pola sata igre, a golom Mehmedija u 114. minutu Švajcarska je eliminisala selekciju Češke.

Finalni meč biće odigran u subotu na stadionu u Arusu od 20.45 minuta. Pre toga, od 15 sati će se sastati Češka i Belorusija koje će odlučivati o trećoj reprezentaciji koja će sledeće godine igrati na Olimpijskim igrama u Londonu.

Španija se izvukla protiv Belorusije u poslednjem minutu. Bivša sovjetska republika je u 39. minuta i gola Andreja Voronkova na asistenciju Mihaila Sivakova imala prednost, ali je minut pre kraja regularnog dela Hefren proigrao Adrijana pa je “furija“ zasluženo stigla do produžetaka.

Ovaj gol vratio je sve na svoje mesto pošto je krajem prvog produžetka isti igrač doneo preokret, a sedam minuta pre kraja asistent kod prvog gola Hefren samo potvrdio finale Španiji.

Koliko bi eventualna pobeda Belorusije bila neopravdana pokazuju i statistički podaci sa ovog meča. Španija je 18 puta šutirala ka golu Gutora, devet puta u okvir gola, ali je sjajni čuvar mreže imao šest uspešnih intervencija.

Sa druge strane, Belorusi su samo dva puta šutirali, samo jednom u okvir gola i odmah su zatresli mrežu iako su tokom meča loptu kontrolisali samo 28% vremena.

U drugom polufinalu Švajcarska i Češla su ogirale veoma izjednačen meč. Oba tima su podjednako pretila svom rivalu, ali je kao pobednik izašla ipak selekcija sa Alpa.

I ovaj meč je odlučen u produžecima, a veliko finale Švajcarcima je obezbedio Admir Mehmedi pogotkom u 114. minutu meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve