Vinisijus Pašeko potpisao za Zvezdu

Brazilac Vinisjius Pašeko potpisao je u sredu popodne trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, potvrdio je za B92 potrparol kluba Marko Nikolovski.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Fudbaler je u utorak stigao u Beograd, a posle obavljenih lekarskih pregleda postao je drugo pojačanje 'crveno-belih' ovoga leta, posle Miloša Dimitrijevića.

"Mislim da sam dolaskom u Zvezdu napravio pravi potez. Jedva čekam utakmice i nadam se da ću opravdati poverenje ljudi iz kluba", rekao je Pašeko, koji će naredne sezone nositi 'crveno-beli' dres sa brojem 11.

"Već sam upoznao saigrače i upravu. Došao sam sa velikom željom da pomognem Zvezdi da ove sezone napravi odlične rezultate. Srećan sam što sam ovde i učiniću sve da uzvratim na toploj i srdačnoj dobrodošlici", rekao je Vinisijus novinarima u Beogradu.

Novi Zvezdin igrač napuniće u septembru 26 godina, a igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača. Vinisijus je rekao da poznaje dvojicu crveno-belih Brazilaca, kao i da je najzaslužniji za njegov dolazak Dejan Petković.

"Sa Kristijanom Borhom sam bio u Flamengu, a protiv Evandra sam igrao kada je nastupao za Atletiko Paranaense. Odlični su igrači. Za moj dolazak najzaslužniji je Dejan Petković. On mi je otvorio vrata srpskog fudbala. Mi smo privatno dobri prijatelji, a igrali smo zajedno u Flamengu", rekao je Vinisijus.

Sportski direktor Zvezde Ivan Adžić rekao je da klub duže vreme već prati Vinisijusa, kao i da igrač ima kvalitete koji su potrebni klubu.

"Duže vreme ga poznajemo. On uglavnom igra po levoj strani, a osnovne karakteristike su mu brzina i rešavanje situacija 'jedan na jedan'.
Biće veliko pojačanje"
, rekao je Adžić.

Osim dresa sa brojem 11, Vinisijus je od Zvezde dobio i benkicu sa obeležjima kluba, pošto mu se nedavno rodio sin.'Crveno-beli' u četvrtak putuju na pripreme na Zlatibor, a Adžić je rekao da će biti još pojačanja, ali da novi dolasci zavise od prodaje igrača iz sadašnjeg sastava.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu