Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.06.2011.

20:36

Materaci napustio Inter

Bivši fudbalski reprezentativac Italije Marko Materaci raskinuo je ugovor sa milanskim Interom posle deset godina igranja za "nero-azure".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

37-godišnjem štoper je imao ugovor sa Interom do leta 2012. godinem, ali je odlučio da kao slobodan igrač pronađe angažman u nekom drugom klubu.

"Materaci želi da odigra još jednu sezonu, ali ne u Interu nego u nekom inostranom klubu. Posle toga očekuje da dobije neku funkciju u klubu u kojem je najviše pružio tokom karijere", rekao je Materacijev agent Klaudio Vigoreli.

Materaci je došao u Inter u leto 2001. godine iz Peruđe, a u dresu "nero-azura" odigrao je 184 prvenstvene utakmice i postigao 18 golova.

Sa reprezentacijom Italije Materaci je 2006. godine bio prvak sveta, a ostaće upamćen po incidentu u finalnoj utakmici sa reprezentacijom Francuske kada je uspeo da isprovocira u to vreme jednog najboljig igrača na svetu Zinedina Zidana kome je to bila poslednja utakmica u kariejeri.

Za Materecija je pre izvesnog vremena bio zainteresovan novi Premijerligaš Kvins Park Rendžers, a postoji realna mogućnost da Italijan karijeru završi u nekom američkom klubu koji nastupa u MLS ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve