Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.06.2011.

16:56

Junajted doveo mladog štopera

Mančester junajted napravio je prvi letnji transfer, a na “Old Traford“ stigao je 19-godišnji štoper Fil Džons.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Mladi reprezentativac Engleske stigao je iz Blekburna za 16 miliona funti i trebalo bi da uz Krisa Smolinga bude prva Fergusonova opcija za naslednika Rija Ferdinanda.

Škot već nekoliko prelaznih rokova sve više ulaže u podmlađivanje tima (stigli Smoling i Ernandes), a “đavole” lako mogli da napuste Ves Braun i Džon O’Šej za koje je zainteresovan Sanderlend.

S obzirom da Džons može da igra i u veznom redu, višak bi mogao da bude i Daron Gibson koji je takođe na meti “crnih mačaka” koji imaju dosta prostora u budžetu posle prodaje Džordana Hendersona Liverpulu.

Transfer Džonsa u Junajted predstavlja malo iznenađenje, ali je očigledno deo plana Aleksa Fergusona da obezbedi adekvatnu mladu podršku štoperskom tandemu Nemanja Vidić (30)-Rio Ferdidand (33). Pored Džonsa i Smolinga tu je i Džoni Evans.

Tinejdžer je bio na radaru “đavola”, ali je Ferguson planirao da ga dovede tek sledećeg leta, međutim postao je meta i Liverpula.

Džons je već obavio medicinske preglede u Junajtedovom trening centru Karington, a priključići se Smolingu, Deniju Velbeku i Tomu Kleverliju koji će predstavljati tim kao deo reprezentacije Engleske na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine u Danskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve