Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.05.2011.

14:57

Kolarov: "Ostajem u Sitiju"

Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov odbacio je tvrdnje italijanskih medija da će posle samo godinu dana napustiti Mančester Siti i vratiti se u Seriju A.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nekadašnji levi bek Lacija nalazi se na meti Intera, Milana, Juventusa i Fiorentine, ali on tvrdi da od povratka na Apenine nema ništa.

"Mediji rade svoj posao i ja tu ništa ne mogu da promenim. Nijedan italijanski klub me za sada nije zvao, a čak i ukoliko bi se to desilo odbio bih poziv", rekao je Kolarvo.

"Tek godinu dana sam u Sitiju, protekla je sezona privikavanja na engleski fudbal i očekujem da naredne sezone pružim još bolje partije", dodao je Kolarov u Staroj Pazovi.

Pprilikom dolaska na pripreme reprezentacije Srbije uoči prijateljskih mečeva sa Južnom Korejom i Australijom. Kolarov ne krije da je prezadovoiljan debitantskom sezonom u Premijer ligi.

"Cilj smo ostvarili, izboren je direktan plasman u Ligu šampiona, osvojili smo FA kup. Imao sam peh da se povredim na prvoj utakmici i pauziram više od dva meseca, ali vratio sam se i opet odigrao više od 40 utakmica. Iz ove perspektive čini mi se da je cak bilo dobro što sam odmah na početku pauzirao, jer sam to vreme iskoristio da što bolje upoznam trenera, saigrače i rivale".

Ipak, bez obzira na dugu sezonu Kolarov će putovati sa reprezentacijom u Južnu Koreju i Australiju.

"Kad sam izdržao ovih poslednjih osam-devet meseci izdržaću još i deset dana. Reprezentacija je za mene nešto posebno i radujem se narednim prijateljskim utakmicama. O Koreji ne treba trošiti reči, Australiju smo dobro zapamtili u Južnoj Africi, a posebno mi prija podatak da će u Melburnu biti puno naših navijača pošto prvi put gostujemo tamo".

Na pitanje da li je ovo prilika za revanš Australijancima za eliminaciju sa Mundijala Kolarov je rekao:

"Nema potrebe da se vraćamo nazad. Naš cilj je da se kroz ove prijateljske mečeve što bolje pripremimo za finiš kvalifikacija. Ukoliko uspemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo biće to najveća nagrada za sve nas", zaključio je Kolarov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve