Trener Nikolić napustio Rad

Trener Rada Marko Nikolić napustio je u ponedeljak klub sa Banjice, a kao razlog je naveo ispunjene ciljeve.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Još u subotu tim je napustio njegov prvi asistent Vladimir Radenković, pa je prepodnevni trening u ponedeljak vodio Ranko Stojić.

Do neočekivanog rastanka "građevinara" i stručnjaka koji je Rad posle mnogo godina izveo na međunarodnu scenu došlo je posle javnih kritika finansijera kluba Ranka Stojića tokom subotnjeg duela sa Jagodinom.

Rad je meč koji se igrao na Banjici pred praznim tribinama izgubio od Jagodine 4:2, ali su i pored poraza obezbeđenje kvalifikacije za Ligu Evrope.

Inače, finansijer Rada je u nedelju kaznio članove stručnog štaba sa po 2.000 evra zbog prikazanog u meču sa Jagodinom.

“Apsolutno svu odgovornost za neuspeh protiv Jagodine preuzimam na sebe, ali ne bih ulazio u dalju analizu izrečenog. Neke stvari moraju ostati unutar kluba, a sportska javnost će na vreme biti informisana o daljim sadržajima na tu temu”, kratko je u nedelju prokomentarisao Marko Nikolić.

Nikolić je u ponedeljk, posle odlaska rekao da je napustio klub zato što su ispunjeni svi ciljevi i negirao je da je razlog odlaska sukob sa finansijerom fudbalskog prvoligaša sa Banjice, Rankom Stojićem.

"Ostvarili smo sve ciljeve koji su bili pred nama. Napravili smo fenomenalan uspeh plasmanom u Evropu, što je bio dugogodišnji san. Neobično mi je drago i ponosan sam što sam bio deo tog uspeha i što sam proveo tri fenomenalne sezone u klubu", rekao je Nikolić agenciji Beta.Trener je rekao da ispadi na poslednjoj prvenstvenoj utakmici nemaju veze sa odlaskom i da on nije izazvan sukobom sa Stojićem.

"Nema nikakvog sukoba. Jednostavno, iscrpele su se sve opcije kada je Rad u pitanju. Za ove tri sezone smo imali vrhunske rezultate, odličnu saradnju sa medijima, ambijent oko kluba, promovisali smo igrače i nije imalo više šta da se uradi. Znam da odlazim dva kola pre kraja, ali...tako je", rekao je Nikolić.

Rad je proteklog vikenda izgubio na domaćem terenu od Jagodine sa 4:2. Za "građevinare" je igrao drugi tim, a utakmica nije imala takmičarskog značaja, pošto je plasman u Evropu već bio obezbeđen.

Stojić je, međutim, tokom utakmice dobacivao sa tribina ka klupi, a na poluvremenu je sišao do klupe i vikao igračima šta da rade na terenu, što je Nikolić ignorisao.

Trener nije želeo da prizna da je bilo ikakvog sukoba, niti je želeo da govori bilo šta loše o klubu u kome je odrastao.

"Nemam šta da kažem na tu temu. Otišao sam jer smo uradili sve što smo mogli. Moja odluka je takva. Ne znam šta ću dalje. Odmoriću se desetak dana, a onda ću videti šta ću. Imam ponuda, neke i iz inostranstva", rekao je Nikolić.

Trener koji će za dva meseca napuniti 32 godine je dete Rada. Prošao je mlađe igračke kategorije i razna mesta u stručnom štabu, a prvi trener je već tri sezone. Pod njegovim vođstvom ekipa je izborila plasman u Evropu, što je izjednačenje najvećeg uspeha u istoriji kluba.

Nikolić je gajio i ofanzivni stil igre i uveo je pravilo da Rad igra svoju igru, bez obzira sa kim se sastaje. Rezultatski uspeh ekipe skrenuo je pažnju medija i na sportski deo kluba, koji se često negativno pominjao u javnosti zbog nekadašnjih ispada dela navijača.

Ranko Stojić nije odgovarao na telefonske pozive.

Fudbal

Calehon u Realu

Osvajač španskog Kupa kralja Real iz Madrida doveo je napadača Espanjola Hosea Celehona, sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Fudbal ponedeljak 23.05. 19:49 Komentara: 7
strana 1 od 2 idi na stranu