Nova vest
Fudbal

Petak, 20.05.2011.

23:43

Dragutinović: "Zvezda, zašto da ne"

Posle šest godina igranja za Sevilju i šest osvojenih trofeja Ivica Dragutinović napušta Andaluziji i kaže da bi, kad bi ga Zvezda pozvala, sigurno razmislio.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

"Ako crveno-beli imaju ozbiljne planove, jak tim, žele da nešte učine u Evropi sigurno bih razmislio kad bi me pozvali", kaže Dragutinović za Večernje novosti.

Dragutinović ima ponudu svog matičnog kluba, ali želi da još dve sezone igra fudbala na najvišem nivou.

"Mnogi bi oberučke prihvatili predlog kluba da još jednu godinu igram i pomognem koliko mogu, a zatim da preuzmem mlađe kategorije i radim kao trener. To je želja uprave, tražili su to od mene i navijači, nagovarali me prijatelji, a ja se osećam sjajno, želim i mogu da igram top-fudbal bar još dve sezone. To je jedino istina", kaže 35-godišnji defanzivac.

Dragutinović želi da igra u klubu koji ima visoke ambicije i u kome će biti u prvom planu.

"Ni Fredi Kanute ni ja nismo želeli da se “šlepujemo”, da budemo tu kad i ako zatreba. Osvojili smo sa Seviljom šest trofeja, izgubili smo jedno finale, ostvarili svoje ambicije i realno se zasitili. I kluba, i saigrača. Posle operacije Ahilove tetive svi su mi prognozirali kraj, a ja sam se potpuno oporavio. Osećam se fantastično, mogu i želim da bar još dve sezone igram u klubu koji ima ambicija."

Bivši reprezentaitvac Srbije ima ponude da ostane u Španiji.

"Navikao sam se na Španiju i bilo bi mi najlakše da ostanem ovde. I imam nekoliko ponuda iz Primere, ali se ti klubovi bore za opstanak, a iskreno, ja želim u klub koji ima ambicije. Neću da ispadnem arogantan, svestan sam ja i svojih godina i povrede koju sam doživeo, ali sam realan kad kažem da mogu da igram na top-nivou. Novac pri izboru novog kluba jeste važan, ne i najvažniji. Želim klub sa perspektivom."

Dragutinović ne isključuje dolazak u Zvezdu, ali ističe da još nije bilo nikakvih razgovora sa "crveno-belima".

"I pre mesec dana su me pitali o eventualnom povratku u Srbiju i ja nisam imao komentar kako ne bih svojom izjavom nekome davao lažnu nadu. Međutim, ako Zvezda pravi ozbiljne planove, jak tim, želi da nešto učini u Evropi, a pri tom misle da sam im ja potreban, sigurno bih razmislio kad bi me pozvali. Sad govorimo hipotetički jer ponude nema, ali prilikom izbora novog kluba gledaću da napravim najbolji potez za mene i moju porodicu. Ne odbacujem mogućnost povratka u Srbiju, jer sam naučio da nikad ne treba reći nikad."

Bivši igrač Borca, Genta i Standarda ističe da neće žuriti sa odlukom o klubu u kome će da nastavi karijeru.

"Za sedam dana mi se završavaju sve obaveze u Sevilji i onda ću sigurno imati dovoljno vremena da izaberem pravu opciju. Sad sam, kao u koži mladog igrača, koji prilikom izbora kluba gleda perspektivu, a zatim novac. U karijeri sam dovoljno zaradio za pristojan život. Zato želim trofeje, još ih se nisam zasitio, pogotovo titula."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve