Nova vest
Fudbal

Petak, 20.05.2011.

20:32

Pioniri Zvezde treći u Budimpešti

U periodu od 12. do 16. maja u Budimpešti je održan Premijer Kup – Evropske kvalifikacije za Mančester Juanjted Premijer Kup koji se održava u avgustu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pravo učešća na završnom turniru u Mančesteru obezbedile su dve prvoplasirane ekipe sa ovog turnira, a domaćin turnira je bila Puškaš akademija.

Srbiju su predstavljali pioniri Crvene zvezde koje sa klupe vodio trener Mile Jovin i koji su pobedom nad Puškaš akademijom osvojili treće mesto.

Na turniru je učestvovalo 20 ekipa iz 19 evropskih zemalja , a ekipe su činili igrači 1996. godišta, inače pobednici turnira u svojim zemljama.

"Crveno-beli" su bili u grupi C sa Portom (Portugalija), Sigmom (Češka), Mariborom (Slovenija) i ekipom MTK (Mađarska).

Za tri dana pioniri Zvezda su odigrali sedam utakmica. U svojoj grupi sa dve pobede, jednim nerešenim rezultatom i jednim porazom Zvezda je zauzela drugo mesto u grupi i plasirala se u četvrtfinale (Crvena zvezda – MTK 0:0, Sigma– Crvena zvezda 1:0, Crvena zvezda – Porto 2:0, Maribor – Crvena zvezda 0:3).

U četvrtfinalu su "crveno-beli" igrali sa ekipom Honka (Finska) koju je Zvezda nakon odigranih 1:1 u regularnom delu, na penale pobedila 7:6. U polufinalu se sastala sa odličnom ekipom PSV-a i izgubila sa 3:1.

Za treće mesto Crvena zvezda je igrala sa Puškaš akademijom, i posle najbolje partije na turniru ostvarila pobedu od 2:0 i tako zauzela treće mesto, iza Fenerbahčea i PSV-a.

Trener Mile Jovin je pohvalio svoje momke na ovom velikom uspehu.

“To je bio sjajan skup izuzetno dobrih ekipa iz 19 zemalja. Mi smo otišli tamo sa željom da napravimo nešto, nismo verovali da možemo da uđemo u najbolje četiri ekipe, a na kraju se i to desilo. Zaista, ovi dečaci su igrali izvanredno. Ušli smo u polufinale, igrali smo sa PSV-om koji je po meni čak i kvalitetnija ekipa od Fenerbahčea koji je ipak slavio u finalu 2:0. Veoma sam zadovoljan, i pokazali smo da generacije Crvene zvezde mogu da se nose sa evropskim klubovima, i videli da smo ako ne u samom vrhu, onda veoma blizu vrha".

Jovin je zadovoljan što je Zvezdina omladinska škola pokazala da radi dobro.

"Bilo je dosta ekipa koje su malo i favorizovane ali su ispale. Mi smo prvi dan igrali malo slabije, kasnije je sve išlo na bolje. Kada vratim film, žao mi je, imali smo taj jedan korak da pređemo, i sedam minuta smo bili u Mančesteru jer smo poveli 1:0, i pri tom rezultatu sudija nam nije svirao čist penal. Primili smo dva gola do poluvremena, a u drugom poluvremenu je izmislio penal za PSV. Momci su i plakali posle te utakmice, ali su smogli snage da savladaju domaćina Puškaš akademiju. To je bila najlepša utakmica na celom turniru. Nisam ni verovao da mogu da se podignu tu zadnju utakmicu, ali odigrali su fenomenlano, i svaka im čast. Pokazali su da omladinska škola Crvene zvezde radi dobro, da idemo na bolje, i verujem da će sledeće godine generacija koja ide, napraviti još bolji uspeh. Veliko hvala momcima, pionirima, na svemu. Imamo još šest utakmica u prvenstvu, oni su istrošeni i umorni, ali i to ćemo privesti kraju na najbolji način. Hvala Nike-u što je bio uz nas sve vreme, hvala im na opremi koju su deca dobila” , zaključio je Jovin.

Mladi fudbaler Marko Grujić, istakao je da su svi jako želeli da odu u Mančester.

“Prvo da se zahvalim treneru na rečima koje nam je uputio. Svakako je najznačajnija i najlepša utakmica bila kada smo pobedili finsku Honku na penale. Pored malo slabije igre, sreća je ipak bila na našoj strani, i u penal seriji smo pobedili. Svi dečaci su silno želeli da odu u Mančester, i zato su suze došle posle poraza od PSV-a, ali idemo dalje, nećemo se zaustaviti ovde. Hteo bih da se zahvalim drugarima na svim lepim trenucima koje smo ostvarili tamo u Budimpešti."

Marko Grujić je odličan učenika a na nejga je dobar utisak ostavio kapiten PSV-a.

“U školi sam odličan đak, imam sve petice, i dobro guram, uporedo sa fudbalom. Kapiten PSV-a, ostavio je jako dobar utisak na mene, ne sećam se prezimena, ali znam da je napadač. Što se mene tiče, igram na mestu plejmejkera, a idol mi je Kaka", rekao je Grujić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve