Nova vest
Fudbal

Petak, 20.05.2011.

18:03

Fatih Terim ponovo u Galatasaraju

Fudbalski klub Galatasaraj imenovaće Fatiha Terima za novog trenera, pa će on treći put u karijeri predvoditi ekipu iz Istanbula, preneli su turski mediji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Imperator" Terim će ekipu će preuzeti od privremenog trenera Bulenta Undera.

Under je na klupi zamenio Georgija Hadžija, koji je u martu otišao iz kluba zbog loših rezultata.

Mediji navode da se uprava Galatasaraja usmeno dogovorila s 57-godišnjim trenerom.

"Rukovali smo se s Fatihom Terimom. Postigli smo dogovor. Želimo da se ujedinimo i učinimo sve što možemo za uspeh Galatasaraja", rekao je predsednik kluba Unal Ajsal, preneli su turski mediji.

Ajsal je rekao i da je klub postigao dogovor sa Boltonom oko transfera Šveđanina Johana Elmandera.

Galatasaraj ove sezone nije ostvario očekivane rezultate, kolo pre kraja nalazi se na devetom mestu na tabeli sa čak 36 bodova zaostatka za liderima prvenstva Fenerbahčeom i Trabzonom, i sledeće sezone neće se takmičiti u Evropi.

Terim je predvodio Galatasaraj od 1996. do 2000. godine i za to vreme je četiri puta uzastopno osvojio šampionsku titulu, kao i Kup UEFA 2000. godine. Galatasraj je u finalu pobedio Arsenal i to je jedini evropski trofej nekog turskog kluba u istoriji. Terim je sa klupe vodio i Fiorentinu, a zatim i Milan, a 2002. godine vratio se u Galatasaraj i tamo ostao do 2004.

Godinu dana kasnije postao je selektor Turske i tu funkciju obavljao je četiri godine. On je sa državnim timom stigao do polufinala Evropskog prvenstva 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj i proglašen je za najboljeg slektrora na poslednjem Evropskom šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve