Nova vest
Fudbal

Subota, 14.05.2011.

18:05

Prvi trofej za Mančinijev Mančester

Mančester siti je osvojio prvi trofej posle 35 godina! U finalu engleskog FA kupu golom Jaje Turea u 73. minutu Siti je pobedio Stouk i došao do petog FA kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle Nemanje Vidića i Nevena Subotića još jedan srpski fudbaler radovao se trofeju ove subote. Aleksandar Kolarov je odlično odigrao na poziciji levog beka.

Reprezentativac Obale Slonovače i jedan od najplaćenijih fudbalera na svetu dan posle svog 28. rođendana jednim golom na meču doneo je prvi trofej Robertu Mančiniju od kada je stigao na Ostrvo.

Mančester siti je poslednji put FA kup osvojio pre 42 godine. Ova dva tima sastaće su u meču bez rezultatskog značaja i u utorak 17. maja u okviru pretposlednjeg kola Premijer lige.

U jednom od najvažnijih mečeva ove sezone ekipa Roberta Mančiniji vredna stotine miliona funti igrala je protiv Stouk sitija koji je u svojim vitrinama ima samo trofej namenjen osvajaču Liga kupa iz 1972. godine.

U prvom poluvremenu odlične prilike imali su David Silva, kapiten Karlos Teves kao i Mario Baloteli, ali je iskusni danski golman Tomas Sorensen bio siguran. Mogao je Stouk da postigne gol u drugom poluvremenu kada se njihov najbolji strelac Kenvejn Džonson našao sam pred golom Harta, ali je engleski golman odlično intrevenisao.

Jedini gol na meču Jaja Ture je postigao posle velike gužve u šesnaestercu Sorensena. Odlično je šutirao Baloteli, lopta je skoro na gol liniji pogodila Vilkinsona, ali se odbila do Turea koji posle čijeg šuta je lopta završila u mreži Stouka.

Aleksandar Kolarov je odigrao svih 90 minuta i svoj prvoj sezoni u Engleskoj već osvojio jedan trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve