Nova vest
Fudbal

Subota, 14.05.2011.

09:47

Zvezda dovodi Majkona?

Fudbalski klub Crvena zvezda želi da u svoje redove dovede Majkona Markesa Bitenkura, mladog reprezentativca Brazila koji trenutno igra za Lokomotivu iz Moskve.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pregovori s menadžerskom agencijom koja zastupa snažnog napadača i ima vlasništvo nad 50 odsto njegovog ugovora su u toku i šanse crveno-belih da dobiju izuzetno pojačanje na jednogodišnju pozajmicu sve su izglednije, prenose „Večernje novosti“.

Majkon je stigao u evropski fudbal u martu prošle godine, kada je iz Fluminensea prešao u Lokomotivu za četiri miliona evra. U dresu Moskovljana je do sada odigrao 28 utakmica i postigao pet golova, igrajući uglavnom na poziciji centralnog napadača.

Mladi fudbaler je skrenuo pažnju na svoje vanserijske kvalitete tokom Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, u Egiptu 2009. godine. Majkon je, uz Alana Kardeka i Daglasa Kostu, bio jedan od ključnih igrača brazilske selekcije koja je u finalu poražena od Gane posle jedanaesteraca, a najbolju partiju pružio je u četvrtfinalu, kada je Nemcima dao dva gola za tri minuta i odveo svoj tim u završnicu šampionata.

Ukoliko uspešno realizuju posao s Majkonom, crveno-beli će dobiti klasičnog golgetera, kakav im nedostaje već nekoliko sezona. Podsetimo, prvi strelac Zvezde u ovoj sezoni je Andrija Kaluđerović sa skromnih deset pogodaka u 26 prvenstvenih kola, a upravo neefikasnost je jedan od najvećih problema ekipe Roberta Prosinečkog ovog proleća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve