Nova vest
Fudbal

Subota, 30.04.2011.

20:24

Porazi Reala i Barse! (video)

Real Madrid je doživeo novi poraz na svom stadionu, treći u samo mesec dana. Saragosa je u prvom meču 34. kola Primera pobedila sa 3:2.

Izvor:

Autor:

Default images

Pre četiri nedelje je Hihon prekinuo neverovatnu Murinjovu seriju od 150 mečeva bez poraza na svom terenu u nacionalnim prvenstvima, a sada je i Saragosa odnela sva tri boda iz Madrida.

I Barselona je poražene tek drugi put ove sezone, Real Sosijedad je gubio na poluvremenu, ali je golovima Irfana u 70 minutu i Prijeta iz penala sedam minuta pre kraja došao do iznenađujuće pobede.

Murinjo je počeo meč bez Kristijana Ronalda, Marsela, Ozila i Di Marije na terenu.

Posle velike greške Kasiljasa gosti su poveli golom Lafite u 41. minutu, a posle gola Gabija sa bele tačke u 55. minutu je bilo 2:0 za goste.

U drugom poluvremenu Murinjo je između 53. i 60. minuta posla na teren Marsela, Di Mariju i Ozila. Upravo je nemčki reprezentativac asistirao Ramosu kod prvog gola za domaćina u 62. minutu. Ozil je izveo korner, a Ramos je udarcem glavom savladao golmana gostiju.

Ipak u 77. minutu Lafita postiže drugi gol, a Uče upisuje drugu asistenciju, posle odlično izvedenog kontra napada. Do kraja meča Benzema je samo umanjio poraz golom pet minuta pre kraja suseta, a Real je i ovaj meč završio sa desetoricom zbog isključenja Karvalja u 86. minutu.

Neverovatno je kako su Madriđani poraženi u ovom meču, pošto su imali 15 šuteva ka golu (10 u okvir gola), dok su gosti samo pet puta šutira ka golu Kasiljasa koji je samo jednom intervenisao na meču. I posed lopte je bio u bedljivo na strani Murinjovih igrača, 68:32 (%).

Ivan Obradović je igrao u prvih 45 minuta, a u drugom poluvremenu ga je zamenio Paredes. Saragosi je ovo tek druga pobeda u gostima, ali sa ova tri boda Saragosa je prestigla čak četiri tima na tabeli Primera, ali sada ima utakimicu više od svojih protivnika u borbi za opstanak.

Real je ostao na 80 osvojenih bodova, posle poraza Barselone u San Sebastijanu razlika je ostala osam bodova četiri kola pre kraja prvenstva.



I Pep Gvardiola je odmarao neke igrače pred revanš meč polufianal Lige šampiona, a u startnih 11 nije bilo velikog broja prvotimaca. Od prvog minuta nisu igrali golman Valdes, Dani Alveš, kapiten Pujol, povređeni Inijesta, Maskerano, Buskets, Pedro i Davida Vilja.

Najbolji igrač na svetu Leo Mesi ipak je odigrao svih 90 minuta. Katalonci su poveli u 29. minutu preko Tjaga Alkantare, a domaćo tim je preokrenuo rezultat u drugih 45 minuta. Irfan je u 69. minutu zamenio Tamuda, a samo minut kasnije postigao je izjednačujući gol. Pobedu domaćinu doneo je Prijeto golom postginutim sa bele tačke posle sumnjivo dosuđenog penala.

U poslednjoj utakmici subotnjeg programa madridski Ateltiko je pobedio Deportivo u La Korunji sa 1:0 golom Kuna Augera u 80. minutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve