Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.04.2011.

22:33

Murinjo pobedio Barsu i osvojio Kup

Fudbaleri Real Marida pobedili su Barselonu golom Kristijana Ronalda u produžetku i prvi put od 1993. osvojili Kup Kralja.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Real je dominirao u prvom delu, Ronaldo i Pepe su imali šanse, ali nisu pogodili. U drugom delu sve se promenilo, Barsa je diktirala tempo, ali gola nije bilo.

Posle regularnih 90 minuta na "Mestalji" nije bilo golova, ali je posle sjajnog centaršuta Di Marije u 103. minutu, Kristijano Ronaldo glavom savladao Pinta za 1:0 i doneo Kup Realu.

Real je bio znatno konkretniji u prvom delu, stvorio je nekoliko veoma dobrih prilika, ali je Pinto ostao nesavladan. Međutim, drugi deo poluvremena obeležila je velika nervoza igrača oba tima, mnogo konflikata, ali i oštro suđenje Undijana Maljenka.

Posle dva prethodna "El Klasika", pobede Barse na "Kamp Nou" i remija na "Santjago Bernabeu" prošle subote, čini se da je Žoze Murinjo konačno pronašao recept za igru Barselone, pa je njegov tim ostavio bolji utisak.

Sjajnu priliku polovinom poluvremena imao je Kristijano Ronaldo, posle sjajnog pasa Mesuta Ozila na drugu stativu, ali je Portugalac loše šutirao, pa je odbrana Barse intervenisala. Najbolju šansu ipak je propustio njegov zemljak iz odbrane Pepe, koji je u 44. minutu pogodio stativu glavom posle centaršuta sjajnog Nemca Ozila.

Drugi deo igre obeležio je tim Pepa Gvardiole. Katalonci su odgovorili rivalu na njegovu igru iz prvih 45 minuta, preuzeli kontrolu, stvarali šanse, ali nijednu dovoljno ozbiljnu da se savlada Kasiljas. David Vilja je jedini uspeo da nadmudri sjajnog golmana, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Kasiljas je tri puta spasao svoj tim odbranivši udarce Mesija, Rodrigesa i Andresa Inijeste, koji je jednom prilikom pokušao i da iscenira penal. U samom finišu malo je falilo da Real slavi.

U prvoj pravoj akciji i gol šansi u drugom poluvremenu, do tada nevidljivi Anhel di Marija je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je išla pod prečku, ali je Pinto fantastično intervenisao i loptu izbacio u korner.

Desetak minuta nadigravali su se rivali u prvom produžetku, a onda je u 103. minutu Real poveo 1:0. Sjajno su na levoj strani Di Marija i Marselo duplim pasom izbacili Danija Alveša, Argentinac je iz prve uputio sjajan centaršut, a loptu je u kaznenom dočekao Ronaldo i odličnim udarcem savladao Pinta.

U drugom produžetku Barselona nije imala snage da nadmudri odbranu Murinjove ekipe, pa je Real konačno pobedio Barselonu i prvi put od 1993. osvojio Kup Kralja. U poslednjim momentima Di Marija je zbog drugog žutog kartona završio meč.

Real Madrid: Kasiljas - Arbeloa, Ramos, Karvaljo (Garaj 119'), Marselo - Pepe, Ćavi Alonso, Kedira (Granero 104') - Ozil (Adebajor 70'), Di Marija - Ronaldo

Barselona: Pinto - Alveš, Pike, Buskets (Keita 108'), Adriano () - Ćavi, Maskerano, Inijesta - Pedro, Mesi, Vilja (Afelaj 106')

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve