Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.04.2011.

23:03

Koroman: "Nije bitno ko će da sudi"

Borba za titulu se maksimalno “zakuvala”, Partizan i Zvezda su bodovno izjednačeni, a na Veliku subotu se igra 140. derbi.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Jedna od uzdanica “crveno-belih” u pokušaju da prekinu trogodišnju dominaciju najvećeg rivala biće i iskusni Ognjen Koroman.

Bivši reprezentativac je to pokazao u Kragujevcu protiv Metalca, a isto se očekuje i u meču sezone u Humskoj 1.

“Osim što smo došli do egala sa Partizanom pre očekivanog, ništa se drugo nije promenilo. Odluka pada u derbiju. Lepo je što se Vojvodina uključila u trku, ali ćemo tek videti koliko će psihički moći da izdrže sve izazove do kraja. Nije lako nositi breme pritiska u seriji od sedam utakmica”, tvrdi Koroman.

Psihološki pritisak bolje podnose iskusni igrači i Koroman u tom segmentu daje prednost Partizanu.

“Davno sam rekao da je iskustvo najveća prednost Partizana. Imaju tu stabilnost u timu, pozadi sa Krstajićem, u organizaciji i napadu sa Ilićem, Ilievom. U tim većim utakmicama to im je prevaga, znaju kad treba da stanu na loptu, da se oslobode pritiska. S druge strane, mi smo pokazali ovog proleća da imamo igru protiv Partizana, čak smo ih ovde na “Marakani“ ponizili .Bili su zaista potpuno sluđeni, mi smo kidisali, ali su oni prošli u finale Kupa na iskustvo”.

I baš zato što je preko glave preturio sve i svašta upozorava i saigrače i navijače da ne pomišljaju da je Partizan u nokdaunu posle gubitka pet bodova.

“Na njihove poraze ne treba gledati ni navijački ni potcenjivački. Kod njih se vidi da su poljuljani, očigledno je nezadovoljstvo, ima i nediscipline, ali mi moramo da uđemo u derbi bez predrasuda da ćemo da ih zgazimo, da ih ubijemo. Partizan je ozbiljan klub, ja se lično družim i sa nekima iz uprave i znam da oni neće tek tako dozvoliti da se nastavi ta rezultatska agonija”.

Zvezda ima igru, ima atmosferu, posle Kupa zna i na koji način može da pobedi Partizan.

“Promenili smo sistem i na ovaj način Zvezda uvek mora da igra. Ovde sam četiri godine i pre dolaska Prosinečkog, jedino smo kod Saleta Jankovića igrali pravi fudbal. Robi izvlači maksimum iz ove ekipe i prvi put od kad sam u klubu vidim zadovoljstvo svih igrača. I svi igraju, što je plus za klub. Atmosfera je sjajna, možemo da pobedimo Partizan”.

Nedelju dana se vodi polemika oko sudije derbija, uglavnom je odbačen predlog da sude stranci. Zvezda je pred derbi napomenula da ne veruje preterano u arbitražu Mažića i Jovanetića, pa i sam Koroman ne krije da postoji bojazan od suđenja.

“Suđenje ne bih hteo da komentarišem, a kad me pitate lično da li postoji i da li sam osetio strah od sudija - osetio sam ga, neću da krijem. Na svojoj koži sam osetio dosta nepravdi, sumnjivih stvari i to u važnim mečevima. Ne zanima me koji će sudija da sudi u subotu, samo da sudi pošteno”.

Danas veruje više u konačan uspeh nego na polusezoni.

“Rano je govoriti o tituli. Ako mi dođemo do situacije da nam se u Novom Sadu odlučuje sudbina, sigurno ćemo biti šampioni”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve