Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.04.2011.

20:28

Nema fudbala zbog brade!?

Policija u Tadžikistanu zabranila je jednom fudbaleru da igra za svoj klub zato što nosi bradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener Tohir Muminov rekao je da je policija pravila probleme igraču Parvizu Tursunovu zbog brade, tako da neće moći da ga uvrsti u tim kluba Hajr Vahdat za prva dva kola.

Ministarstvo unutrašnjih poslova negiralo je, međutim, da je izdalo bilo kakvo naređenje da se bradatim igračima zabrane nastupi.

Većinska religija Tadžikistana je islam, a vlasti ove bivše sovjetske republike preduzele su oštre mere da iskorene bilo kakve znake verskog ekstremizma.

"Dok se ne reši pitanje njegove brade, moraćemo da igramo bez njega, što će imati negativan uticaj na rezultate tima", rekao je Muminov.

Tursunov je predani musliman. On je rekao da bi radije prestao da igra fudbal nego što bi obrijao bradu.

"Fudbal je sekularan stvar, ali treba da razmišljamo o večnim stvarima", rekao je Tursunov.

Hajr Vahdat pobedio je u obe utakmice prva dva kola, bez obzira na odsustvo Tursunova.

Policija u Tadžikistanu ponekad zadržava na ulici muškarce sa bradom, ukazuje AP. U januaru je oko 30 bradatih osoba bilo zadržano u jednom mestu u prestonici Dušanbeu. Vlasti su, međutim, navele da je to bilo zato što se njihov izgled razlikovao od onih na dokumentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve