Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.04.2011.

20:03

PL: Baloteli najbrži, Beri spor

Proizvođač sportskih video igrica EA Sports i list “Daily mail” sproveli su istraživanje koji igrači PL su najbrži, najsporiji i koji timovi najviše pretrče.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Najsporiji fudbaler u Premijeršipu je golman Vest Hema Robert Grin (trči 25.93 km na sat), a od igrača iz “polja” to je veznnjak Totenhema Sandro (26.20 km/h).

Sa druge strane, najbrži fudbaler u ligi je problematični italijan, Mario Baloteli koji predvodi listu sa prosečnom brzinom od 36 kilometara na čas.

Od prvih zvezda ove lige, najsporiji je Balotelijev saigrač, reprezentativac Engleske Geret Beri iz Mančester sitija (29.63).

Njega je skoro kritikovao vezni igrač Njukasla Džoi Barton koji je naglasio upravo Berijevu sporost navodeći njegov duel sa Nemcem Mesutom Ozilom na Mundijalu 2010 nazvavši taj duel kao trku zeca i kornjače.

Među najsporijima su još Dejvid Vonan(27.39 km/h), Fabris Muamba (27.76 km/h), Džon Heitinga (29.48 km/h) i Majkl Esijen (29.56 km/h).

Međutim, iako nije najbrži, Beri je lider tima i jedan od najboljih u ligi po pređenim kilometarima (12.75 kilometara) i pokrivenom prostoru tokom meča. Samo dva premijerligaška igrača više pređu tokom utakmice, to su upravo Barton (13.02 km) i Liverpulov Raul Mireleš (13.04 km).

Po visini tempa kojim igraju tokom meča, pored Balotelija izidvojilo se još 12 igrača - Najdžel Reo-Koker, Bret Emerton, Geri Kejhil, Ešli Kol, Dinjar Biljaletdinov, Kris Smoling, Metju Eterington, Bejl, Piter Odemvingi, Manuel da Kosta, Ugo Rodaljega i Ričard Sterman.

Tim koji se najviše trudi tokom utakmica je londonski Fulam koji je u duelu sa Mančester junajtedom “pokrio” 127.97 kilometara. “Crveni đavoli” su pretrčali 125.49 km, ali su ipak slavili na “Old Trafordu” sa 2:0.

Sa druge strane, u poslednje vreme najmanju kilometražu su imali Nenad Milijaš i njegovi saigrači iz Vulverhemptona koji su protiv Aston Vile pretrčali 106.55 kilimetara, ali su ipak slavili na “Vila Parku”, prvi put posle 31 godine.

Na dnu liste pređenih kilometara su još Vest Bromvič Albion (110.91), Sanderlend (113.94), dok bi razlog loše igre Čelsija ove sezone Karlo Anćeloti trebalo da traži u “lenjosti” njegovih zvezda koji su šesti najgori u tom segmentu sa 116.32 pređenih kilometara po meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve