Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.04.2011.

16:26

Blater i Platini stižu u Beograd

Svečanom otvaranju Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi 14. maja prisustvovaće predsednici FIFA Jozef Blater i UEFA Mišel Platini.

Izvor: B92, FoNet

Autor:B92, FoNet

Default images

Uz dvojicu najviših fudbalskih zvaničnika otvaranju „Kuće fudbala“ prisustvovače i veliki broj predsednika i generalnih sekretara evropskih saveza.

„Fudbalski savez Srbije želi da 14. maj bude jedan od nasvečanijih datuma naše fudbalske istorije i u tom cilju obavljaju se detaljne pripreme“, saopšteno je posle sednice Odbora za hitna pitanja FSS.

Na sednici Skupštine FSS, koja će biti održana 26. aprila u Staroj Pazovi, biće dodeljena tradicionalna godišnja priznanja najboljima u 2010. godini. Laureati su kapiten reprezentacije Srbije i igrač milanskog Intera Dejan Stanković, koji je najboji igrač godine, i bivši selektor Gane Milovan Rajevac, kome će biti dodeljeno priznanje za trenera godine.

Tokom skupštinskih zasedanja proglašavaju se najperspektivniji trener, igrač i sudijska trojka. Članovi Udruženja trenera Srbije dostavili su Odboru za hitna pitanja predlog, koji je i usvojen, da za najperspektivnijeg trenera u 2010. godini bude proglašen šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević. Za najperspektivnijeg igrača proglašen je vezista holandskog Herenvena Filip Đuričić.

Na osnovu predloga članova Sudijske komisije Izvršnog odbora FSS za najboljeg sudiju u 2010. proglašen je Slobodan Veselinović iz Valjeva, a za najbolje pomoćne sudije Igor Radojčić i Milovan Ristić, obojica iz Beograda. Trofej za najperspektivnijeg sudiju 2010. pripašće Aleksandru Vasiću iz Subotice.

Na sednici Odbora za hitna pitanja usvojena je i odluka o kandidovanju reprezentativca Srbije i kapitena Mančester junajteda Nemanje Vidića za dobijanje „Majske nagrade“ u konkurenciji najboljeg sportiste među olimpijskim sportovima. Predlog je prosleđen Sportskom savezu Srbije, organizaciji zaduženoj za izbor i dodelu svečanih „Majskih nagrada“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

4 h

U fokusu

Vidi sve