Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.04.2011.

08:40

Milošević: "FS treba ukinuti"

U emisiji "Insajder debata" na TV B92 u ponedeljak gosti su bili predsednik FSS Tomislav Karadžić. Savo Milošević, bivši fudbaler i Dragiša Binić.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Emisija se zvala "Ista pravila igre", a voditelj Jugoslav Ćosić je pokušao da od gostiju dobije odgovore na neka ključna pitanja.

Jedno pitanje je bilo oko transfera igrača u strane klubove, na koji način se to radi, ko je odgovoran, ko posreduje. Povelo se pitanje i oko stanja u našem fudbalu. Karadžić je za sve što se dešava okrivio zajednicu prvoligaša.

"Fudbalski savez je dao u nadležnost takmičenje Zajednici supeligaša. Sve što se dešava na stadionima i u svlačionicama je odgovornost Zajednice. FS se bavi reprezentativnim fudbalom. Ovo što Milošević tvrdi da je stanje u fudbalu tako, to je stav čoveka koji nije u fudbalu", rekao je Karadžić.

Na pitanje da li se FS bavi odlaskom igrača u inostranstvo Karadžić je odgovorio: "Fudbalski savez nema nikakvog uticaja na transfere igrača".

Zatim je Ćosić pitao Miloševića da li zna od koga je on dobio dozvolu da pređe u drugi klub, na šta je Milošević odgovorio da klub dobija saglasnost od FS.

"Ja smatram da fudbalski savez mora da ima interesa i koristi, jer FS svake godine ulaže dva do tri miliona za mlade selekcije. I Milošević i Binić su prošli te selekcije, stasali u ovoj zemlji. FS je uložio u te igrače. I zamislite vi sada taj zakon po kojem mi nemamo pravo nadoknade", rekao je Karadžić.

Onda je Ćosić prekinuo Karadžića i pitao Miloševića da li fudbalski savez ima veze sa onim što se naziva "fudbalskom patologijom", nezavisno od toga što se igrači prodaju u direktnim dogovorima dva kluba.

"Na osnovu ovoga što je gospodin Karadžić rekao do sada i ako nastavi ovako, mislim da treba da ukinemo fudbalski savez, jer ne vidim njegovu funkciju, pošto nije odvogoran ni za šta. Sad smo čuli da je zajednica prvoligaša ta koja je odgovorna za samo takmičenje i za sve što se dešava u fudbalu. Ako fudbalski savez ne daje dozvole za transfer igrača u inostranstvo, ja se pitam šta je onda posao FS. Zašto ga imamo, ako sve ovo nije nadležnost i nije odgovornost FS? Ko je osnovao zajednicu prvoligaša? Pa, savez, nije zajednica sama sebe izmislila. Ukoliko je ovako kako gospodin Karadžić kaže, onda zaista FS nema nikakvu odgovornost, jer ništa ne radi, ništa se ne pita, pa samim tim nema ni odgovornost. Ako je to tako, onda i ne treba da ga imamo", rekao je Savo Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve