Nova vest
Fudbal

Subota, 09.04.2011.

13:15

Japan ipak na Kupu Amerike?

Svetska fudbalska unija (FIFA) razmatra pormenu pravila da bi pomogla Japanu da ipak učestvuje na ovogodišnjem Kupu Amerike u Argentini.

Izvor: B92, AP

Autor:B92, AP

Default images

Japan se zbog zemljotresa i cunamija, koji su pogodili tu zemlju pre mesec dana, povukao sa takmičenja.

Zbog katastrofe koja je zadesila Japan pet kola Džej Lige je odliženo i ti mečevi bi trebalo da se odigraju baš u vreme za kada je zakazano takmičenje u Argentini, od 1. do 24. jula.

Po trenutnim pravilima, klubovi nisu u obavezi da puste japanske igrače da igraju na Kupu Amerike jer je Japan pozvan na to takmičenje kao gost. Ali, predsednik FIFA Sep Blater razmišlja da napravi izuzetak i zatraži od klubova da oslobode igrače igranja u ligi. Taj izuzetak ne bi se odnosio samo na klubove u Japanu, već i one u Evropi, za koje igraju fudbaleri iz te zemlje.

Konačna odluka o učešću Japana na Kupu Amerike biće doneta sledećeg četvrtka. Japan je povlačenje sa tog takmičenja objavio u ponedeljak, a samo dan kasnije organizatori su uputili poziv Španiji da popuni to prazno mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve