Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.03.2011.

23:17

LE: Liverpul – Braga (TVB92, 21.05)

Samo nekoliko minuta pošto budemo saznali prve četvrtfinaliste Lige Evrope na televiziji B92 ćete moći da pratite duel Liverpula i Brage.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pored tog susreta od 21.05 se igraju i mečevi Porto – CSKA Moskva, Rendžers – PSV i Viljareal – Bajer Leverkuzen.

Prvi meč Liverpula i Brage završen je pobedom Portugalaca od 1:0, a uprkos tome što u revanš ulaze sa zaostatkom, menadžer domaćina Keni Dagliš je uveren da navijači mogu da dovedu tim sa „Enfilda“ do prolaska u četvrtfinale.

Iako gubimo sa 1:0, verujem da navijači mogu da nam pomognu da preokrenemo stvari u našu korist, ali je, ipak, sve na nama samima. Moramo mnogo bolje da počnemo meč, nego što je to bio slučaj prošle godine. Želimo da igramo u Evropi i sledeće sezone, tako da moramo da pobeđujemo na narednim utakmicama, počevši od tog revanša. Evropski fudbal i ovaj klub su sinonim jedan za drugog i zato želimo da nastavimo i dalje ovako“, rekao je Dagliš.

Iako Braga, koja je ove sezone pobedila Partizan, kao i Sevilju, Seltik i Arsenal, ima prednost pred revanš, Dagliš od portugalskog kluba ne očekuje da u meč uđe oprezno.

Ne mislim da je Braga igrala defanizivno u prvom meču i očekujem da u revanšu odigraju na isti način. Izgleda da je to njihov stil, bilo da igraju kod kuće ili u gostima. Bili su bolji od nas, ali smo mi bili razočarani porazom jer mislimo da možemo da odigramo mnogo bolje“, naglasio je Dagliš.

Igrač Liverpula Džej Spiring, koji je ove sezone odigrao sedam mečeva u Ligi Evrope, takođe je naglasio koliko bi njegovom timu značio plasman u četvrtfinale.

Ovo je veliko takmičenje za nas, posebno što smo ispali u Liga kupu i FA kupu. Braga je pokazala da je tim koji mnogo napada, ali smo mi u drugom poluvremenu prvog meča pokazali da možemo da im zadamo velike probleme, posebno kada je Endi Kerol ušao. Zadovoljan sam svime što je Endi pokazao do sada, najvažnije je da je u dobroj formi“, istakao je Spiring.

Dagliš će u revanšu moći da računa na Danijela Agera, koji je počeo da trenira posle povrede, kao i još nekolicinu igrača, među kojima su Martin Keli i Fabio Aurelio. U timu Brage će se naći i Vandinjo, koji je odsutan već mesec dana zbog povrede prepona, kao i Kaka i Alan, koji su takođe povređeni.

Igrač sredine terena Brage Hugo Vijana je uzbuđen pred gostovanje na „Enfildu“ i uveren je da će se on i njegovi saigrači odlično pokazati na vrućem terenu.

Znamo da će meč na „Enfildu“ biti potpuno drugačiji i to je veoma teško gostovanje, ali je atmofera na njemu velika motivacija za svakog igrača. Mislim da imamo ono što je potrebno da ne podlegnemo pritisku i dođemo do četvrtfinala“, istakao je Vijana.

U ostalim susretima Porto ima prednost od 1:0 u odnosu na moskovski CSKA, dok Viljareal meč na svom terenu protiv Bajera čeka sa 3:2. Prvi meč Rendžersa i PSV-a završen je bez golova, što znači da je domaćinu trijumf potreban za prolazak dalje, dok je Holanđanima u igri i nerešen rezultat.

Liga Evrope, osmina finala, 21.05:
Porto – CSKA Moskva (1:0)
Rendžers – PSV (0:0)
Viljareal – Bajer (3:2)
Liverpul – Braga (0:1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve