Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.03.2011.

22:52

LE: Man. Siti – Dinamo (TVB92, 19h)

U okviru Lige Evrope u četvrtak se od 19 časova igraju četiri meča, a u direktnom prenosu na televiziji B92 moći ćete da gledate Mančester Siti – Dinamo Kijev.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U istom terminu, Pari Sen Žermen dočekuje Benfiku, Zenit igra protiv Tventea, dok Ajaks gostuje u Moskvi.

Dinamo je u prvom meču, u Kijevu, slavio sa 2:0, pa će Siti na svom terenu imati težak posao ako želi da se plasira među osam najboljih ekipa u drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju. Kapiten Sitija Vensan Kompani je svestan šta to znači.

Mi imamo jasan cilj, a to je da postignemo dva ili tri gola više od njih“, rekao je Kompani, „Znali smo da je Dinamo dobar tim, ali su u prvom meču bili odlični. Znali smo gde je njihova snaga i slabost, ali mislim da su nas jednostavno iznenadili. Nismo se dobro navikli na uslove u Ukrajini, ali znamo šta nas čeka sada i uveren sam da možemo da prođemo dalje“.

Izabranici Roberta Manćinija vrlo dobro znaju da moraju da postignu bar tri gola u četvrtak da bi prošli dalje, ali menadžer Sitijha insistira da se njegov tim neće opterećivati tom činjenicom.

Mislim da možemo da postignemo toliko golova koliko nam je potrebno, ali nije toliko važno da to učinimo posle pet minuta ili pola sata. Najvažnije je da igramo kao tim, da budemo jaki na terenu i da ne primimo gol“, rekao je Manćini.

Domaćini će u duelu biti bez Pabla Zabalete, dok bi Džejms Milner trebao bar da bude na klupi posle povrede tetive kolena. S druge strane, u timu Dinama se neće naći najbolji strelac tog tima Artem Milevskij, koji je doživeo prelom jedne kosti šake u duelu ruskog šampionata prethodnog vikenda, a najverovatnije će ga zameniti Artem Kravec.

U plasman svoje ekipe u četvrtfinale Lige Evrope uveren je i golman Dinama Oleksandr Šovkovskij.

Zaslužili smo da pobedimo u Kijevu, ali će utakmica u Engleskoj biti potpuno drugačija. Moraćemo da igramo još bolje, a i da smo postigli tri gola kod kuće, ništa ne bi bilo rešeno. Zadovoljni smo što imamo prednost od dva gola i radujemo se utakmici u Mančesteru“, rekao je Šovkoskij, koji je istakao da Siti ima individualno odlične igrače, ali da je snaga njegovog tima u kolektivu, „Možemo da dođemo do dobrog rezultata samo disciplinovanom igrom u odbrani i i brzim kontranapadima“.

Posle prvih mečeva u ostalim duelima jedino Spartak ima prednost pred meč na svom terenu, i to od 1:0 protiv Ajaksa, višestrukog šampiona Evrope. Pred meč u Parizu, Benfika ima prednost od 2:1 u duelu sa Pari Sen Žermenom, dok je Tvente bio najubedljiviji u prvom meču, pošto je sa 3:0 trijumfovao u Holandiji protiv Zenita.

Liga Evrope, osmina finala, 19.00:
Pari Sen Žermen – Benfika (1:2)
Mančester Siti – Dinamo Kijev (0:2)
Zenit – Tvente (0:3)
Spartak Moskva – Ajaks (1:0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve