Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.03.2011.

17:02

Kup: Partizan sa +2 na Marakanu

Fudbaleri Partizana savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 2:0 u prvoj utakmici polufinala kupa Srbije.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Golove za šampiona Srbije postigao je reprezentativac Gane Princ Tejgo u četvrtom i 49. minutu.

Iako su posle primljenog gola, "crveno-beli" više napadali, nisu uspeli da iskoriste svoje prilike, a imali su dve odlične u prvom delu igre. "Crno-beli" su u nastavku krenuli znatno ofanzivnije, ponovo rano došli do gola i potom rutinski priveli utakmicu kraju. Revanš je na programu 6. aprila na stadionu Crvene zvezde.

Aleksandar Stanojević i Robert Prosinečki izveli su najavljene sastave, s tim što trener "crno-belih" ipak nije mogao da računa na nedovoljno oporavljenog Zvonimira Vukića pa je na teren poslao Milana Smiljanića, dok u timu "crveno-belih" nije bilo povređenog Li Adija. Na mestu štopera igrao je Duško Tošić, dok je uz levu aut liniju bio Nikola Mikić.

GOL - Iako je Crvena zvezda prva stigla do šanse već u prvom minutu preko Brazilca Evandra, Partizan je samo tri miunuta kasnije poveo. Milan Smiljanić je sa preko 40 metara uputio snažan šut, loptu je glavom zakačio Tejgo i poslao u Stamenkovićevu mrežu. Iako se u prvom momentu učinilo da je reprezentativac Gane bio u ofsajdu, ponovljeni snimak pokazao je da je sudija bio u pravu.

U nastavku "crveno-beli" imaju više loptu u posedu, ali bez konkretnijih prilika. Tek u 25. minutu u razmaku od deset sekundi, branilac trofeja u kupu imao je dve šanse. Najpre je Kadu posle prodora po levoj strani šutirao po zemlji, ali je Stojković odbranio, a potom je gužvu u šesnaestercu pokušao da iskoristi Borha. Međutim, siguran je bio Lazevski.

Deset minuta kasnije Koroman je sjajnim driblingom u kaznenom prostoru Partizana prošao Radosava Petrovića, ali je uputio slab šut pored gola. Posle samo nekoliko trenutaka, Mijailović i Mikić su se međusobno sapleli, imali su "crno-beli" polukontru, ali je šut Ilieva izblokiran.

Najbolju šansu za Crvenu zvezdu imao je Borha u finišu prvog poluvremena kada je prošao dvojicu odbrambenih igrača Partizana, najpre kapitena Krstajića pa Savića, odlično šutirao sa 11 metara, ali pored desne stative Stojkovićevog gola.

Zvezda je u prvom poluvremenu imala 53 odsto posed lopte, Partizan 47, dok su dva tima izjednačena u šutevima prema golu 3-3.

Na početku drugog poluvremena, prvi su do prilike za gol došli fudbaleri domaćeg tima, u glavnim ulogama našli su se Tejgo i Iliev. Reprezentativac Gane je asistirao Ilievu čiji je odličan šut zaustavio Stamenković.

GOL - Samo četiri minuta kasnije, Partizan stiže do drugog pogotka, strelac ponovo Tejgo. Stefan Babović je izveo slobodan udarac, najspretniji u Zvezdinom šesnaestercu bio je Tejgo koji je, iako ga je Ćosić obema rukama držao za dres, glavom prosledio loptu u gol. Meč je posle pogotka bio prekinut na nekoliko minuta jer se zbog pirotehničkih sredstava stvorio dim pa je na terenu bila slaba vidljivost.

Posle drugog gola Partizana, tempo igre je pao, nijedna ekipa nije stvorila ozbiljniju šansu. Prosinečki je pokušao da osveži ekipu uvođenjem u igru Milana Vilotića i Darka Lazovića. Sa druge strane, umesto Petrovića ušao je Medo Kamara.

U 89. minutu stoprocentnu šansu za Partizan nije iskoristio Adija. Fudbalera Gane je sjajno proigrao saigrač iz nacionalnog tima Tejgo koji mu je petom dodao loptu, ali je Adija šutirao preko gola. Samo minut kasnije u idealnoj prilici našao se Borha koji je takođe bio neprecizan.

Crvena zvezda ni drugu godinu zaredom odnosno 500 minuta nije postigla gol protiv Partizana na stadionu u Humskoj. Poslednji je to učinio Tutorić 2009. godine.

Na stadionu u Humskoj, po kišovitom vremenu, 32. "večiti derbi" u kupu Srbije posmatralo je više od 20.000 gledalaca.

Partizan - Crvena zvezda 2:0 (4. i 49. Tejgo)

Partizan: Stojković - Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski - Petrović (62. Medo Kamara), Smiljanić, Ilić (Adija), Babović - Iliev, Tejgo.
Crvena zvezda: Stamenković - Ninkov, Ćosić, Tošić, Mikić (58. Vilotić) - Mijailović, Kadu, Evandro, Borha, Koroman (81. Kaluđerović) - Jevtić (72. Lazović).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

335 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve