Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.03.2011.

16:23

Radnički 1923 za narod Japana

Upravni odbor kluba Radnički 1923 iz Kragujevca doneo je odluku da se prihod od prodatih ulaznica sa ekipom Zemuna nameni narodu Japana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč protiv Zemuna igra se u okviru 19. kola Prve lige Srbije u nedelju od 14 časova na gradskom stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu.

Japan je prošlog petka pogodio razoran zemljotres, praćen cunamijem, koji je odneo hiljade života u toj zemlji i naneo znatnu materijalnu štetu.

Fudbalski klub Radnički iz Kragujevca,u ovim teškim vremenima za srpski sport uopšteno, nalazi način da koliko je moguće pomogne i drugima. Sportske manifestacije su mesto gde može javno da se iskaže solidarnost i nakon Kraljeva mi ćemo pokušati da prikupimo sredstva i za pomoć stanovništvu Japana“, rekao je Dragoljub Lekić, predsednik kluba.

Inače bratski klubovi Radnički i Zemun, poznati su i po fenomenu da se njihove navijačke grupe ’Crveni đavoli’ i ’Taurunum’, prilikom odigravanja utakmica ova dva kluba nalaze na istoj navijačkoj tribini.

Očekuje se dolazak oko hiljadu ljubitelja fudbala iz Zemuna a svakako da će ih srdačno dočekati veliki broj Kragujevčana.Biće to jedinstvena prilika da se javno pokaže humanost i da se iz Kragujevca prenese i lepa slika u svet.

Cena ulaznice za nedeljnu utakmicu je 200 dinara a prikupljena sredstva biće uplaćena na račun Crvenog krsta Srbije u Privrednoj banci a.d. Beograd, broj 255-0013100104000-04, sa naznakom „Pomoć stanovništvu Japana“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve