Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.03.2011.

15:33

Brajan Robson boluje od raka

Legenda Mančester Junajteda i engleske reprezentacije Brajan Robson boluje od raka grla.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Robson, selektor Tajlanda, se trenutno oporavlja od operacije obavljene u bolnidi u Bangkoku, tokom koje mu je otklonjen tumor.

„U ovom trenutku, Brajan je dobro i nastaviće da obavlja poslove selektora Tajlanda i ambasadora Mančester Junajteda“, kaže se u saopštenju ’crvenih đavola’.

Brajan i njegova porodica su tražili da oporavak nastavi potpuno privatno i da se njihova privatnost poštuje. Njegov onkolog je uveren da može potpuno da se oporavi“, dodaje se u saopštenju Junajteda.

Tokom karijere Robson je bio kapiten i Junajteda i engleskog nacionalnog tima. U dresu ’gordog albiona’ odigrao je 90 utakmica, na kojima je postigao 25 golova, dok je za Mančester igrao 461 utakmicu i u periodu od 1981. do 1994. godine je 99 puta zatresao mrežu protivnika.

Dok je branio boje ’crvenih đavola’ Robson je osvojio dve titule u Premijer ligi, tri FA Kupa i jedan Kup pobednika kupova. Kao trener radio je u Midlzbrou, Bredford Sitiju, Vest Bromviču, Šefild Junajtedu, i na Tajlandu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve