Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.03.2011.

14:11

Dačić: “UEFA preti isključenjima”

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da srpskim i hrvatskim klubovima i reprezentacijama preti isključenje iz takmičenja pod okriljem UEFA.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dačić je u Skupštini Srbije rekao da eliminacija reprezentacije i klubova iz prestižnih fudbalskih takmičenja zbog nasilja nije interes ni države ni klubova ni samih navijača.

Izolacija Srbije u fudbalu znači, naravno, da nećemo učestvovati ni u kakvim sportskim takmičenjima – ni reprezentativno ni kao klubovi”, rekao je Dačić i dodao da bi država, sportski savezi I klubovi trebalo da se udruže i spasu fudbal.

Dačić je istakao da neće prisustvovati večitom derbiju između Partizana i Crvene Zvezde u Kupu Srbije zbog službenog puta u Crnu Goru i dodao da očekuje da će sve proći u redu i miru.

Žalosna je država u kojoj red i mir zavise od toga da li je ministar unutrašnjih poslova tu. Interes svih je da sport oslobodimo nasilja. Ko će za koga navijati i šta će pevati – to je lična

stvar, a naši prioriteti su javni red i mir”, naglasio je Dačić.

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini boravio je nedavno u radnoj poseti Srbiji i Hrvatskoj, kada je državne i sportske čelnike upozorio da što pre reše problem huliganizma i poštre zakone o kažnjavanju izgrednika na sportskim manifestacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve