Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.03.2011.

12:37

Magat dobio otkaz

Uprava nemačkog fudbalskog bundesligaša Šalkea uručila je otkaz treneru Feliksu Magatu navodeći da za taj potez postoje "veoma jaki razlozi".

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Čelnici aktuelnog vičeprvaka Nemačke i učesnika četvrtfinala Lige šampiona nisu želeli da daju komentare medijima.

Magat je došao na klupu Šalkea u leto 2009. godine, posle titule sa Volfsburgom. Već u prvoj sezoni na "kormilu" kluba iz Gelznekirhena iskusni 58. godišnji stručnjak uspeo je da sa svojim izabranicima stigne do drugog mesta u Bundes ligi, što je ocenjeno kao veliki uspeh.

Ove godine uspeo je da dovede Šalke do plasmana među osam najboljih klubova u Evropi i u finale Kupa Nemačke, ali su dobri rezultati izostali u nacionalnom šampionatu.

Uprava kluba, koju nezadovoljni navijači najviše krive za loš plasman na tabeli Bundes lige, odlučila je najpre da sa Magatom prekine saradnju u junu, dve godine pre isteka ugovora.

Samo nekoliko dana nakon nezvanične odluke o prekidu saradnje sa Magatom na kraju sezone, rukovodstvo "kraljevsko plavih" rešilo je da "skrati priču" i uruči Magatu otkaz.

Šalke se nalazi na desetom mestu tabele Bundes lige, osam kola pre kraja šampionata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve