Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 03.03.2011.

19:09

Anri: Više od svega želim u Arsenal

Francuski napadač Tijeri Anri izjavio je da želi da se vrati u Arsenal, londonski klub u kojem je stekao slavu i status legende.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Anri je priznao da mu nedostaju "tobdžije" i da je spreman da se vrati u London. I to bilo kako, kao igrač, funkcioner ili čak naslednik Arsena Vengera na klupi tima sa "Emirsata".

“Volim taj klub, to svi znaju, ali, nažalost, morao sam da odem. Nadam se da ću jednog dana dana opet da budem u Arsenalu, jer želim da pružim i ja njemu makar deo onoga što je on meni”, rekao je Anri.

Iako se u poslednjih nekoliko meseci kao mogući nasledni Arsena Vengera spominje Dragan Stojković Piksi, Anri bi verovatno bio favorit ukoliko bi se odlučio za trenerski posao.

“Doći će dan kada će Venger morati da ode. To će da bude težak momenat za sve, jer ne vidim čoveka koji bi mogao njega da zameni. Jednostavno je, više od svega želim da se vratim u Arsenal, pa ako me žele...”, istakao je Anri.

Anri je za Arsenal odigrao preko 369 utakimca i postigao 226 golova, uz 92 asistencije. Sa klubom iz severnog Londona osvojio je dve titule u Premijer ligi, tri FA kupa, a 2006. je igrao finale Lige šampiona.

Pre Arsenala bio je član Monaka i Juvenusa, London je zamenio Barselonom od koje je poražen u finalu LŠ, a onda sa njom osvojio 2009. Posle tri sezone u Kataloniji, u junu 2010. godine potpisao je ugovor sa njujorškim Red Bulom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve