Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.02.2011.

23:56

Ronaldovo konačno "zbogom" fudbalu

Bivši brazilski reprezentativac Ronaldo potvrdio je da će u ponedeljak zvanično objaviti konačno povlačenje iz aktivnog fudbala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trostruki osvajač priznanja za svetskog fudbalera godine ima ugovor sa Korintijansom do kraja 2011, ali je odluku o završetku karijere doneo nakon eliminacije tog kluba iz Kupa Libertadores

Ronaldo (34) je za sajt brazilskog lista "Estadao de Sao Paulo" istakao da su učestali problemi sa povredama glavni razlog njegovog povlačenja.

"Ne mogu više. Pokušao sam još da igram, ali to više nije onako kako želim i kako sam planirao. Vreme je isteklo", izjavio je Ronaldo, koji je zvezdane trenutke karijere doživeo igrajući za Barselonu, Inter i Real Madrid.

Ronaldo je odigrao 97 utakmica za reprezentaciju Brazila i postigao 62 gola. Sa nacionalnim timom osvojio je titule prvaka sveta 1994. i 2002. godine i najbolji je strelac u istoriji svetskih prvenstava sa 15 pogodaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve