Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.02.2011.

17:06

Vest Bromvič otpustio Di Matea

Prvoligaš Vest Bromvič Albion otpustio je u nedelju trenera Roberta Di Matea zbog loših rezultata.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Prvenstveni poraz od 3:0 od Mančester sitija u subotu bio je 13. u poslednjih 18 utakmica Vest Broma u svim takmičenjima, zbog čega je tim ostao sa samo dva boda više od zone ispadanja.

Tim je u saopštenju naveo da je 40-godišnji Di Mateo "oslobođen dužnosti i izuzet je od posla". Ekipu će privremeno voditi pomoćni trener Majkl Eplton.

"Ovo je bila teška odluka, ali uprava veruje da je ona na mestu, da bi klub dobio najbolju moguću šansu da ostane u Premijer ligi. Naša loša serija rezultata traje više od tri meseca i nema mnogo pokazatelja da će se završiti", rekao je predsednik Vest Broma Džeremi Pis.

"Ako se ovaj niz nastavi još malo, naš cilj opstanka postaće još teži. Zato smo bili prinuđeni da sada reagujemo", dodao je Pis.

Di Mateo je Vest Brom je preuzeo u junu 2009. godine i odmah se sa timom vratio u Premijer ligu. U prvih devet kola tim je zabeležio samo dva poraza i bio je u borbi za plasman koji vodi u evropska takmičenja.

Međutim, od tada je zabeležio samo tri pobede, a u poslednje tri utakmice osvojio je samo bod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve