Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 31.01.2011.

17:29

“Orlovi”: Efikasni Holanđani

I protekle nedelje srpski fudbaleri su bili raspoloženi na terenima evropskih liga, a najviše pažnje privukao je Miralem Sulejmani.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

On je postigao tri gola i imao asistenciju u dva meča, dva gola u Holandiji postigao je i Dušan Tadić uz asistenciju, a po jedan Nemanja Matić i Filip Đuriučić.

Strelci su bili još Nenad Marinković u Izraelu i Milan Biševac u Francuskoj, dok su se povredili reprezentativci Dejan Stanković i Nikola Žigić. Nenad Milijaš promašio je penal za Vulverhempton.

Mančester junajted je sa Nemanjom Vidićem u utorak preokrenuo protiv Blekpula na 3:2, a kapiten Srbije nije igrao u subotu u FA kupu protiv trećeligaša Sauteptona (2:1). Milan Jovanović nije bio u sastavu Liverpula u duelu sa Fulamom u zaostalom meču Premijer lige u sredu. Birmingem je isti dan eliminisao Vest Hem u Karling kupu sa 3:1, a Nikola Žigić igrao je od 46. minuta. Napadač Srbije je u subotu bio starter u FA Kupu protiv Koventrija ali se povredio kod trećeg gola njegovog tima pa je napustio teren u 64. minutu.

Čelsi će morati da igra novi meč sa Evertonom u Kupu jer je remizirao na “Gudisonu” 1:1, a Bane Ivanović odigrao je svih 90 minuta u tandemu sa Džonom Terijem. Istim rezultatom Mančester Siti je igrao sa najstarijim profesionalnim klubom na svetu Nots Kauntijem, a Aleksandar Kolarov je igrao poslednjih 13 minuta. Vulverhempton je remizirao sa Stoukom, a u poseldnjim momentima meča Nenad Milijaš je promašio penal za plasman u sredeću rundu.

Ivan Obradović nije bio u timu Saragose koja je sa 2:1 slavila u Malagi i zabeležila četvrtu pobedu u poslednjih pet kola. Osasuna je na sve načina pokušavala i na kraju uspela da sa 1:0 savlada Real Madrid, a Dejan Lekić je meč u Pamploni gledao sa klupe.

U polufinale Kupa Italije Roma je prošla eliminisavši Juventus sa 2:0, a Miloš Krasić je igrao u drugom poluvremenu za “staru damu” umesto Amaurija. Srpski reprezentativac odigrao je ceo meč u Kalču protiv Udinezea, ali su gosti sa 2:1 slavili u Torinu. Fiorentina je ponovo razočarala porazom od 2:0, a Siniša Mhajlović koji je pod sve većim pritiskom u Firenci, izveo je Adema Ljajića u 46. minutu dok je ceo meč odigrao Nikola Gulan. Dejan Stanković se povredio u Kup meču Intera sa Sampdorijom, pa bi mogao da propusti prijateljski meč sa Izraelom 9. februara. Nenad Tomović je bio standardan u remiju Leće sa Ćezenom, dok je Boško Janković sa klupe odgledao pobedu Đenoe nad Parmom (3:1).

U Bundesligi, Gojko Kačar je dobio direktan crveni karton u 69. minutu meč koji je Hamburger SV sa 2:0 izgubio u Nirnbergu. Neven Subotić odigrao je bez greške u trijumfu nad Volfsburgom od 3:0, ali je dobio peti žuti karton pa će propustiti sledeće kolo. Zdravko Kuzmanović nije mogao da pomogne Štutgartu koji je poražen na svom terenu od Frajburga 1:0.

U “cvajti” je Đorđe Rakić igrao od 61. minuta u remiju Minhena 1860 sa Duizburgom, dok su Antonio Rukavina i Aleksandar Ignjovski odigrali ceo meč.

Milan Biševac pogodio je penal za Valensijen koji je sa 2:1 savladao Lion i prekinuo seriju “lavova” od 13 mečeva nepobediosti. Nenad Kovačević odigrao je ceo meč u porazu Lansa od lidera Lila (1:0), dok Danijel Ljuboja i Nemanja Pejčinović nisu mnogo pomogli Nici.



PSV je eliminisan u Kupu od Tventea posle penala (8:7), a Jagoš Vuković je meč odgledao sa terena. Više uspeha imao je Ajaks koji je zahvaljujući sjajnoj partiji Miralema Sulejmanija savladao Bredu 4:1. Bivši igrač Partizana je postigao dva gola i imao asistenciju, a sve je impresionirao fenomenalnim golom u 82. minutu.



Sjajnu formu Sulejmani je potvrdio već u nedelju kada je bio strelac trećeg gola u novom trijumfu nad Bredom (3:0).



Sjajnu nedelju srpskih igrača u Holandiji potvrdili su u međusobnom duelu Dušan Tadić i Filip Đuričić. Tadić je namestio prvi i postigao dva poslednja gola u ubedljivom trijumfu Groningena u Herenvenu (4:1), a počasni gol za domaće postigao je Đuričić.



Strelac u prvenstvu bio je Nemanja Matić koji je postigao izjednačujući gol za 1:1, u trijumfu Vitesea nad Rodom od 5:2. Ceo meč odigrao je i Slobodan Rajković.



U novoj pobedi Olimpijakosa koji je sa 1:0 slavio u Volosu, Marko Pantelić nije bio strelac, a meč je završio u 61. minutu. Kavala je igrala 1:1 sa Panioniosom u gostima, a do 70. minuta u timu gostiju bio je Nemanja Vučićević. Poslednjih 20 minuta nije igrao ni Vladimir Ivić čiji je PAOK osvojio bod kao gost u velikom gradskom derbiju Soluna sa Arisom. Panseraikos je poražen u debiju Momčila Vukotića na klupi tima koji se bori za opstanak.

Zenit je bio na pripremama u Dubaiju, a u porazo od Al Hilala na penale, Danko Lazović je dobio crveni karton u poslednjem minutu regularnog dela igre. Makabi Petah Tikva slavio je u gostima kod Ashdoda 3:1, a poslednji gol, u 90. minutu postigao je Nebojša Marinković, bivši igrač Partizana. Porto je sa 3:0 razbio Nasional, a Ivan Todorović, bivši igrač Teleoptika i Zete, igrao je poslednjih pola sata. Bojan Jorgačević primio je gol u ligaškom duelu sa Sent Trudenom, ali je bio siguran u pobedi Genta u Kupu nad Vajt Star Volveom sa 2:0. Miloš Marić dobio je žuti karton u meču Lirsa.

Bursa je eliminisana u Kupu Turske od Kasimpasaspora sa 3:1, ali je sa 2:0 dobila derbi protiv Galatasaraja čiji igrači nisu imali rešenje za odbranu Milana Stepanova. Ivan Ergić nije bio u timu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve