Nova vest
Fudbal

Subota, 22.01.2011.

18:29

Galijani: "Emanuelson je naš!"

Potpredsednik Milana Adrijano Galijani izjavio je u subotu da će "rosonere" uskoro pojačati Holanđanin Urbi Emanuelson.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Levi bek ima ugovor do kraja sezone sa Ajaksom pa bi na leto mogao bez oštećenja da pređe na "San Siro". Međutim, Milanezi Emanuelsona žele u timu već u aktuelnom prelaznom roku.

"Emanuelson će biti igrač Milana. Možda tek od jula, ali ja verujem da sve ukazuje da će to biti odmah", istakao je Galijani.

24-godišnji Emanuelson je već nekoliko sezona jedan od najboljih maldih levih bekova u Evropi, a standardan je reprezentativac Holandije. Iako je defanzivac, ima veliku ulogu u ofanzivi Ajaksa.

"Voleo bih da ostanem i osvojim titulu prvaka Holandije sa Ajaksom. Međutim, Milan je prilika koja se ne propušta", izjavio je Emanuelson koji je kao i većina tamnoputih Holanđana surinamskog porekla.

Ponikao je u slavnoj omladinskoj školi Ajaksa,a za prvi tim igra od 2004. godine. Za selekciju "lala" odigrao je 11 mečeva.

Milan ima tradiciju dovođenja holandskih fudbalera, najpoznatija imena su svakako Frank Rajkard, Rud Gulit, Klarens Sedorf, Edgar Davids, Marko van Basten i Patrik Klajvert koji je ostavio najbleđi utisak. Prva trojica, kao i Klajvert, su takođe surinamskog porekla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve