Nova vest
Fudbal

Petak, 21.01.2011.

18:59

KA: Japan prvi polufinalista

Fudbalska reprezentacija Japana plasirala se u polufinale Kupa Azije savladavši u četvrtfinalu domaću selekciju Katara sa 3:2 (1:1).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Strelci su bili Kagava u 28. i 70. i Inoha u 89. za Japan, a Surija u 12. i Fabio Cezar u 63. minutu za Katar.

Susret na ispunjenom stadionu "Al Garafa" očekivano je doneo zanimljivu igru i veliku borbu. Favorizovani Japanci slavili su posle mnogo muka i neizvesnosti, koje je prekratio Masahiko Inoha pobedonosnim golom u samom finišu susreta.

Prethodno je na terenu vidjeno dosta uzbudjenja, jer je Katar neočekivano došao do prednosti od 1:0, a potom od 2:1. Japanci se, medjutim, nisu predavali iako su od 62. minuta igrali bez Jošide koji je zaradio parne kartone.

Ogromnim zalaganjem i organizovanom igrom smogli su snage za veliki preokret, pa su na kraju potpuno zasluženo izborili trijumf. Fudbaleri Katara propustili su u završnici utakmice nekoliko izglednih prilika i na kraju ih je stigla kazna.

"Bio je ovo veoma težak meč. Čak i sa igračem manje bili smo bolji i na kraju zasluženo trijumfovali. To što je defanzivac postigao pobedonosni gol pokazuje kvalitet japanskog fudbala", izjavio je selektor Japana, italijanski stručnjak Alberto Zakeroni.

Japan će u polufinalu Kupa Azije igrati sa boljim iz meča Iran - Južna Koreja koji je na programu u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve