Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.01.2011.

08:16

Mpela: "Hoću odmah u Beograd"

"Spreman sam da čekam 'crno-bele' i do narednog leta, ali ne znam hoće li i oni mene," rekao je za Večernje novosti Katlego Mpela.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Reprezentativac Južne Afrike, prva želja prvaka Srbije ove zime, kaže da se "ništa novo nije desilo ali da čeka dobre vesti" i još jednom ponavlja da je "siguran da je Partizan pravi izbor za njega."

"Koliko znam, ljudi iz Partizana se spremaju da dođu u Južnu Afriku, aplicirali su za vize, pa da direktno, licem u lice, pregovaraju sa Mamelodijem. Mislim da je to najbolja šansa. Pokazaće koliko smo svi ozbiljni u nameri da se završi transfer i da se preselim u Srbiju. Videćemo šta će biti," rekao je Mpela za Večernje novosti i ponovio želju da se što pre preseli u Beograd, "Ko ne bi voleo da igra za vaš klub? Učesnik je Lige šampiona, poznat je širom sveta, iz njega fudbaleri odlaze u najveće timove na planeti. Siguran sam da je to pravi izbor za mene, jer želim da karijeru nastavim u Evropi, pre svega da nastupim u Ligi šampiona."

Mamelodi Sandaunsi, odnosno prebogati vlasnik kluba Patris Motsepe, odbijali su ponude evropskih klubova prethodnog leta a i sada ne deluju zainteresovano za ponuđeni novac. Mpela kaže da "misli da je sada pravi trenutak da ide" ali i da je strpljiv.

"Spreman sam ja, ako je Partizan spreman da mene sačeka. Znam da je njima sada potreban napadač, i ko mi garantuje da, ukoliko sada ne dođem, klub neće pronaći drugog fudbalera za tu poziciju. U tom slučaju, ja neću biti potreban na leto. Ne želim taj rizik, zato tražim da već sada dođem u Beograd," rekao je reprezentativac Južne Afrike za Večernje novosti, objasnio da je njegovo prezime Mpela, iako je napisano kao Mfela, i razjasnio da je putem društvene mreže Fejsbuk u kontaktu sa navijačima Partizana koji su mu "pričali o klubu"...

Kako saznaje B92 delegacija iz Humske mogla bi već u petak put Južne Afrike sa idejom da ubedi upravu Mamelodi Sandaunsa da Katlega Mpelu puste u Partizan ove zime.

Ekipa iz Pretorije je osvojila bod u sredu i ima dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirane Kajzer Čifse. Borba za titulu prvaka je razlog zbog kojeg u Sandaunsima toliko insistiraju na odlaganju transfera.

Gol u remiju sa Blumfontejn Seltikom (1:1) postigao je Mpela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve