Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.01.2011.

00:14

KK: Uspeh Almerije, 'šamar' Barsi

Fudbaleri Almerije i Barsleone obezbedili su u sredu plasman u polufinale Kupa Kralja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Almerija je do polufinala stigla sjajnom pobedom na 'Riazoru', Barselona i pored bruke u Andaluziji. U polufinalu je i Sevilja a poslednji učesnik biće poznat posle madridskog derbija u četvrtak.

Posle 1:0 u prvoj utakmici Almerija je hrabro zaigrala u Galiciji i već posle 20 minuta imala ogromnu prednost od ukupno 3:0. Domaćin je uspeo da izjednači na početku drugog dela igre ali su jedini gol u nastavku postigli gosti za svoj prvi plasman u polufinale Kupa Kralja.

Barselona je u polufinalu i pored 'šamara' u Sevilji. Katalonci su prvi meč dobili rezultaotm 5:0 a u revanšu je Gvardiola 'promešao karte' ali i izveo na teren Pikea, Maksvela, Ćavija, Maskerana, Afelaja, Adrijana, Mesija...

Domaćini, nimalo impresionirani gostom, vodili su sa 2:0 posle sedam minuta igre. Ipak, u nastavku su igrači Barselone uspeli da uspostave ravnotežu i ne dovedu u pitanje plasman u završnicu Kupa Kralja.

Prvi polufinalista je ekipa Sevilje, a poslednji će biti poznat u četvrtak kada revanš igraju madridski rivali, Atletiko i Real.

rezultati:

Deportivo - Almerija 2:3 (prvi meč 0:1)
Alvarez 43(p), Adrijan 51 - Korona 19, Krusat 20, Goitom 55(p)
Betis - Barselona 3:1 (prvi meč 0:5)
Horhe Molina 2, 7, Arzu 45 - Mesi 38
Sevilja - Viljareal 3:0 (prvi meč 3:3)
Renato 7, Kanute 47, Aleksis 50

Atletiko Madrid - Real Madrid četvrtak (prvi meč 1:3)

Polufinalni mečevi na programu su 26. januara i 2. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve