Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.01.2011.

23:22

Arsenal 'iz drugog' eliminisao Lids

Fudbaleri Arsenala plasirali su se u šesnaestinu finala FA kupa pobedom u Lidsu - 3:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle šokantnog remija u Londonu, kada su se u samom finišu izvukli, fudbaleri Arsenala su na Eland Roudu relativno rutinski savladali Lids golovima Nasrija, Sanje i Van Persija. Strelac za domaćina bio je Džonson.

Gosti su poveli u 6. minutu, strelac je bio kapiten Nasri. U 35. minutu Francuz Sanja povećao je vođstvo Vengerove ekipe ali je Džonson u 37. postigao pogodak za Lids.

Sredinom drugog poluvremena Venger je odlučio da menja. Lids nije imao puno prilika ali ni Arsenal nije uspevao da postigne gol i 'prelomi' meč.

Umesto još jednom očajnog Aršavina i Šamaka ušli su Fabregas i Van Persi a Holanđanin je u 76. minutu postavio konačnih 3:1.

Arsenal će u sledećoj rundi FA kupa biti domaćin trećeligašu Hadersfildu a posle uspeha u Lidsu Topdžije su jedini evropski klub koji može da razmišlja o čak četiri trofeja. U Premijerligi su na trećem mestu na tabeli sa dva boda manje od vodećeg Mančester Junajteda, u finalu Liga kupa igraće sa Vest Hemom, protivnik u osmini finala Lige šampiona je Barselona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve