Nova vest
Fudbal

Subota, 15.01.2011.

18:56

Van Nistelroj želi povratak u Real

Napadač Hamburga Rud Van Nistelroj zahtevao je od nemačkog kluba da mu dopusti povratak u Real Madrid koji je izrazio interesovanje.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Posle povrede Gonsala Iguaina Real je ostao sa samo jednim klasičnim napadačem, Karimom Benzemom, pa traži pojačanje.

Murinjo bi rado u svom timu video iskusnog holandskog golgetera koji je četiri sezone igrao na "Santjago Bernabeu" i na 96 mečeva postigao 64 gola.

Pošto je čuo da se Real raspituje o njemu, Nistelroj je navodno zahtevao od HSV-a da ga pusti na pozajmicu.

"Ukoliko me ne pustite da se vratim u Madrid, nikad više neću igrati za Hamburg", rekao je Van Nistelroj prema magazinu "Kiker".

Međutim, HSV takođe ima problema sa napadačima. Mladen Petrić i Paolo Gerero su povređeni, dok Hung-Min Son nastupa za Južnu Koreju na Kupu Azije. U prvom meču drugog dela sezone u Bundesligi, HSV je u subotu savladao Šalke u gostima 1:0, a jedini gol postigao je upravo Van Nistelroj.

HSV, koji je Van Nistelroja doveo iz Reala u januaru 2010. godine, trenutno je deveti u Bundesligi, a prvih pet timova će izboriti nastup u Evropi sledeće sezone.

Trener Reala Murinjo bio bi srećan kada bi u svom timu imao Van Nistelroja.

"Spominju se mnoga imena. Ukoliko na kraju Rud dođe, bio bih veoma zadovoljan. Sretali smo se u Engleskoj, dobro ga poznajem kao igrača i osobu, bio bih veoma srećan sa njim", rekao je Portugalac.

Van Nistelroj je karijeru počeo u Den Bošu (71 utakmica – 20 golova) 1993. godine, potom je nastupao za Herenven jednu sezonu 1997/1998 (36-16) odakle je prešao u PSV.

Tokom tri godine u Ajndhovenu Rud je odigrao 91 meč i postigao 75 golova što ga je preporučilo Seru Aleksu Fergusonu koji je čekao da se Holanđanin oporavio od povrede pre nego što ga je doveo na "Old Traford".

U Engleskoj je odigrao 219 utakmica i postigao 150 golova, pre nego što je 2006. potpisao ugovor sa Real Mardidom. Odigrao je 67 utakmica za reprezentaciju Holandije i postigao 34 gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve