Nova vest
Fudbal

Subota, 15.01.2011.

13:38

Lukaku dostupan za 30 miliona evra

Direktor Anderlehta Herman van Hoslbek izjavio je da je za 17-godišnjeg centarfora Romelua Lukakua zainteresovano „15 najvećih klubova na svetu“.

Izvor: B92, Goal

Autor:B92, Goal

Default images

Najveće interesovanje za talentovanog Belgijanca pokazuju Čelsi, Totenhem, Liverpul i Real Madrid.

Sam Lukaku je izjavio da bi najviše želeo da igra za Real Madrid pod Žozeom Murinjom, ali 17-godišnji fudbaler neće napuštati Brisel pre leta i za sumu manju od 30 miliona evra.

Lukaku u maju puni 18 godina i završava školovanje posle čega će najverovatnije promeniti sredinu. Van Holsbek je najavio da klub ipak neće olako pustiti svog najskupljeg fudbalera.

Ukoliko nam neki tim ponudi 20 miliona evra, zadržaćemo ga. On ima ugovor do 2013. godine, ali imamo opciju da ga produžimo za još dve godine. Naša cena će biti oko 30 miliona evra. Ukoliko za igrača tražite između 20 i 30 miliona evra, u Evropi postoji najviše 15 klubova koji to mogu da plate. Svih tih 15 klubova je zainteresovano za Romelua Lukakua, ali zavisi i sa čime koji klub trenutno raspolaže. Svi znaju Romelua, svi žele Romelua, ali nekim timovima trenutno on nije potreban“, rekao je Van Holsbek

Van Holsbek je rekao da je Anderleht letos dobio konkretnu ponudu za Lukakua.

Dobili smo ponudu jednog engleskog kluba tri dana pre kraja letnjeg prelaznog roka. Ponudili su nam 10 miliona evra odmah i deset posle godinu dana. Nismo prihvatili ponudu pošto smo želeli da zadržimo igrača“, rekao je.

Direktor Anderlehta je dodao da je najveća verovatnoća da Lukaku pređe u Premijer ligu.

Lukaku je prošle sezone postao najmlađi prvi strelac Belgije sa 15 golova, a na 76 nastupa u seniorskoj konkurenciji postigao je ukupno 33 pogotka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

4 h

U fokusu

Vidi sve