Nova vest
Fudbal

Subota, 15.01.2011.

10:50

Kleo u Đenovi, ali od leta?

Brazilski napadač Kleo igraće, gotovo izvesno, do juna u dresu Partizana, prenosi izjavu predsednika Partizana zurnal.rs.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kleo sa klubom ima dogovor da u slučaju povoljne ponude ove zime napusti Humsku ali je ideja uprave prvaka Srbije da se igrač koji je najzaslužniji za plasman u Ligu šampiona zadrži do leta.

"Đenova ima problem sa strancima, a nama je Kleo potreban kako bismo bili sigurni da ćemo odbraniti titulu. Zato smo se dogovorili da Kleo igra do leta u Partizanu," rekao je za Sportski žurnal Dragan Đurić.

Drugi razlog za ovakav aranžman, a obeštećenje je manje nego što bi bilo da je Kleo otišao u Kinu, je to što u Partizanu nisu želeli da svog fudbalera šalju u neatraktivnu ligu. I zbog toga što je Kleo želeo priliku u nekoj od evropskih liga 'prvog reda' i zbog toga što je poruka budućim akvizicijama bolja ako se igrači prodaju na Zapad.

"Siguran sam da će Kleo i naredno proleće odraditi kao prethodnu jesen. On je takav mentalitet, profesionalac je za primer u svakom pogledu. Siguran sam da se neće opustiti. Naprotiv, mislim da će mu biti lakše da igra. Znaće da je rešio problem, ako se to tako može reći i igraće potpuno rasterećen, verujem još lakše," kaže Đurić za zurnal.rs

Nezvanično, Partizanu će pripasti milion evra odmah, a ostatak obeštećenja (nešto manje od tri i po miliona) po prelasku Klea u Italiju.

"Sve tri strane će biti zadovoljne, to je najvažnije. Đenova jer će dobiti odličnog napadača koji će se lako prilagoditi uslovima igranja u Italiji, Partizan jer je dobro profitirao kupovinom i prodajom Klea i naravno Brazilac jer će karijeru nastaviti u Italiji," rekao je Đurić za zurnal.rs.

Kleverson Gabrijel Kordova Kleo došao je u Partizan u leto 2009. godine iz Crvene zvezde. Plaćen je oko 400.000 evra pa bi se posao koji je Partizan obavio mogao smatrati sjajnim.

Došao za manje od pola miliona evra, prodat za deset puta veću sumu, u međuvremenu postigao gol na svakoj utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona (ukupno osam na šest mečeva) i bio jedan od vodećih strelaca ekipe u prvenstvu.

Marko Jovanović u Hapoelu?

Marko Jovanović će karijeru, najverovatnije, nastaviti u Izraelu, rekao je predsednik Partizana Dragan Đurić.

"Hapoel je brzo i korektno reagovao i Jovanović će obzirom da ima dozvolu Partizana da karijeru nastavi u inostranstvu, otići u Izrael," rekao je Đurić.

Jovanović je 'dete Partizana', a u 'crno-belom' dresu je, kao član seniorske ekipe od 2007. godine.

Tokom jeseni bio je standardan na mestu desnog štopera iako je klub prethodno angažovao crnogorskog reprezentativca Stefana Savića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve