Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.01.2011.

20:03

Kraj za Saudijce, Honda za trijumf

Fudbaleri Saudijske Arabije izgubili su šanse da se plasiraju u drugi krug Azijskog kupa, pošto su u meču drugog kola poraženi od Jordana sa 1:0 (1:0).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U drugom meču grupe B Japan je pobedio Siriju 2:1 (1:0), a odlučujući gol dao je Keisuke Honda iz penala u 82. minutu.

Japan i Jordan imaju po četiri boda, Sirija tri, a S.Arabija je bez bodova. Poslednje kolo na programu je 17. januara, a sastaju se Jordan – Sirija i Saudijska Arabija – Japan.

Saudijska Arabija nije osvojila titulu na Azijskom kupu od 1996. godine, a na četvrti trofej čekaće još neko vreme. Glavni krivac za to je Bada Abelrahman, koji je u 42. minutu postigao odlučujući gol. Imao je i svesrdnu pomoć golmana Abdulaha, koji je pogrešno procenio let lopte.

Saudijci su bili bolji, ali to je slaba uteha za selektora Nasera al Johara, koji je nasledio Žozea Pešeira nakon poraza u prvom kolu.



„Ovo je fudbal, možda ćemo imati više sreće u budućnosti. Igrali smo dobro, stvarali šanse, naročito u drugom poluvremenu, ali nismo imali sreće“.

Japan je sa desetoricom fudbalera savladao Siriju. Tim sa Dalekog Istoka poveo je u 34. minutu, kada je Makoto Hasebe iskoristio dodavanje Matsuija. U 72. minutu japanski golman Kavašima isključen je zbog starta nad Malkijem, a siguran realizator penala bio je Al Katib.

Ipak, osam minuta pre kraja Okazaki je iznudio penal za Japan , a Keisuke Honda doneo je trijumf svojoj selekciji.



Grupa B, drugo kolo:
Jordan – Saudijska Arabija 1:0
Abdelrahman 42
Sirija – Japan 1:2
Al-Katib 76 (pen.) - Hasebe 34, Honda 82 (pen.)

Treće kolo, 17. januara:
Saudijska Arabija – Japan
Jordan – Sirija

Tabela:
1. Japan 4
2. Jordan 4
3. Sirija 3
4. Saudijska Arabija 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve